Мурињо измислио нову фразу - краву!

Жозе Мурињо је по свему другачији у свету фудбала, па је тако увео нову фразу када је у питању потрошња времена током меча.

Фудбал 09.12.2014 | 21:40
Мурињо измислио нову фразу - краву!

Екипе које воде против фаворита често "краду време" ваљањем играча по терену, те одуговлачењем приликом извођења прекида, што је посебно изнервирало Муриња на гостовању Њукаслу.

Његов тим је дуго јурио гол заостатка, а потом је из контре примио и други. Успео је да смањи на 2:1, али у завршници није успео да стигне до бода. Домаћин је како је год знао и умео трошио време.

"Нисмо ништа могли да урадимо. Могли су да ставе и краву на центар терена, па би утакмица морала да се прекине јер је ту крава. Не можеш да радиш баш све у фудбалу. Можеш да се браниш са десеторицом играча, да сви буду на гол линији, да "паркираш аутобус", али је фудбалу потребна лопта", рекао је Мурињо.

Португалац је вероватно посебно фрустриран јер ни пети пут са Челсијем није успео да слави на Сент Џејмс Парку, доживео је трећи пораз.

"Повремено није било ниједне лопте у близини, а то уништава динамику тима који покушава да стигне до гола. Уради шта год можеш да победиш, али не све", додао је менаџер лондонског клуба.

Судија Мартин Еткинсон је меч у Њукаслу продужио за шест минута, али ни то очигледно није било довољно Мурињу.

Челси је на Сент Џејмс Парку доживео први пораз у сезони, остао без рекорда од 24 узастопна меча без пораза, али је и даље лидер Премијер лиге са 36 бодова из 15 утакмица, има три више од Манчестер Ситија.

Коментари / 0

Оставите коментар