Murinjo izmislio novu frazu - kravu!

Žoze Murinjo je po svemu drugačiji u svetu fudbala, pa je tako uveo novu frazu kada je u pitanju potrošnja vremena tokom meča.

Fudbal 09.12.2014 | 21:40
Murinjo izmislio novu frazu - kravu!

Ekipe koje vode protiv favorita često "kradu vreme" valjanjem igrača po terenu, te odugovlačenjem prilikom izvođenja prekida, što je posebno iznerviralo Murinja na gostovanju Njukaslu.

Njegov tim je dugo jurio gol zaostatka, a potom je iz kontre primio i drugi. Uspeo je da smanji na 2:1, ali u završnici nije uspeo da stigne do boda. Domaćin je kako je god znao i umeo trošio vreme.

"Nismo ništa mogli da uradimo. Mogli su da stave i kravu na centar terena, pa bi utakmica morala da se prekine jer je tu krava. Ne možeš da radiš baš sve u fudbalu. Možeš da se braniš sa desetoricom igrača, da svi budu na gol liniji, da "parkiraš autobus", ali je fudbalu potrebna lopta", rekao je Murinjo.

Portugalac je verovatno posebno frustriran jer ni peti put sa Čelsijem nije uspeo da slavi na Sent Džejms Parku, doživeo je treći poraz.

"Povremeno nije bilo nijedne lopte u blizini, a to uništava dinamiku tima koji pokušava da stigne do gola. Uradi šta god možeš da pobediš, ali ne sve", dodao je menadžer londonskog kluba.

Sudija Martin Etkinson je meč u Njukaslu produžio za šest minuta, ali ni to očigledno nije bilo dovoljno Murinju.

Čelsi je na Sent Džejms Parku doživeo prvi poraz u sezoni, ostao bez rekorda od 24 uzastopna meča bez poraza, ali je i dalje lider Premijer lige sa 36 bodova iz 15 utakmica, ima tri više od Mančester Sitija.

Komentari / 0

Ostavite komentar