Ђоковић: Сумњао сам у себе 2010.!

Први тенисер света Новак Ђоковић каже да му је освајање Дејвис купа 2010. године помогло да постане тенисер какав је данас.

Тенис 09.12.2014 | 10:00
Ђоковић: Сумњао сам у себе 2010.!

“Те 2010. године почео сам да сумњам у себе, да сумњам у то да ли сам довољно добар да изазовем Федерера и Надала и да будем најбољи на свету. Била је то моја година пробоја, саиграчи из Дејвис куп тима много су ми помогли. Схватио сам да морам да морам још јаче да радим како бих прешао на следећи ниво, како бих направио последњи скок и постао шампион какав сам увек желео да будем“.

Новак каже да су му ривалства са Федерером и Надалом помогла да се потпуно развије.

“Обојица су великани и обојица су ми помогли да поправим своју игру. Учинили су да схватим од каквог су материјала истински шампиони и много сам научио од њих. Рафа је доминирао на Ролан Гаросу, а Роџер на Вимблдону. Нисам победио Рафу на Ролан Гаросу, али морам да кажем да је једно од већих животних искустава играти са њима на њиховим омиљеним подлогама“, рекао је Ђоковић у интервјуу за Индиа Тимес.

Ђоковић учествује у Међународној премијер лиги (ИПТЛ). 

“Веома сам узбуђен што сам први пут дошао у Индију и што ћу играти пред тамошњим навијачима. Људи на аеродрому и у хотелу били су веома љубазни, лепо су ме примили. Формат ИПТЛ је инвентиван, има све потребне састојке да гледаоцима буде забавно. Истовремено има озбиљног тениса и забаве, што је веома привлачно – циљ је да освојимо навијаче у Азији, који немају тако често прилику да код куће гледају најбоље тенисере света“, закључио је Новак.

Србија је 2010. освојила Дејвис куп победом над Француском у финалу, а претходно је Новак одиграо сјајан УС опен у којем је стигао до финала претходно победивши Федерер после две спасене меч лопте.

То је била увертира за бриљантну 2011. годину, у којој је Ђоковић освојио три Грен слем турнира и постао најбољи тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар