Đoković: Sumnjao sam u sebe 2010.!

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da mu je osvajanje Dejvis kupa 2010. godine pomoglo da postane teniser kakav je danas.

Tenis 09.12.2014 | 10:00
Đoković: Sumnjao sam u sebe 2010.!

“Te 2010. godine počeo sam da sumnjam u sebe, da sumnjam u to da li sam dovoljno dobar da izazovem Federera i Nadala i da budem najbolji na svetu. Bila je to moja godina proboja, saigrači iz Dejvis kup tima mnogo su mi pomogli. Shvatio sam da moram da moram još jače da radim kako bih prešao na sledeći nivo, kako bih napravio poslednji skok i postao šampion kakav sam uvek želeo da budem“.

Novak kaže da su mu rivalstva sa Federerom i Nadalom pomogla da se potpuno razvije.

“Obojica su velikani i obojica su mi pomogli da popravim svoju igru. Učinili su da shvatim od kakvog su materijala istinski šampioni i mnogo sam naučio od njih. Rafa je dominirao na Rolan Garosu, a Rodžer na Vimbldonu. Nisam pobedio Rafu na Rolan Garosu, ali moram da kažem da je jedno od većih životnih iskustava igrati sa njima na njihovim omiljenim podlogama“, rekao je Đoković u intervjuu za India Times.

Đoković učestvuje u Međunarodnoj premijer ligi (IPTL). 

“Veoma sam uzbuđen što sam prvi put došao u Indiju i što ću igrati pred tamošnjim navijačima. Ljudi na aerodromu i u hotelu bili su veoma ljubazni, lepo su me primili. Format IPTL je inventivan, ima sve potrebne sastojke da gledaocima bude zabavno. Istovremeno ima ozbiljnog tenisa i zabave, što je veoma privlačno – cilj je da osvojimo navijače u Aziji, koji nemaju tako često priliku da kod kuće gledaju najbolje tenisere sveta“, zaključio je Novak.

Srbija je 2010. osvojila Dejvis kup pobedom nad Francuskom u finalu, a prethodno je Novak odigrao sjajan US open u kojem je stigao do finala prethodno pobedivši Federer posle dve spasene meč lopte.

To je bila uvertira za briljantnu 2011. godinu, u kojoj je Đoković osvojio tri Gren slem turnira i postao najbolji teniser sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar