Видео: ЛА Галакси опет шампиони САД-а!

Фудбалери Лос Анђелес Галаксија освојили су шампионску титулу у МЛС лиги, пошто су у финалу плеј-офа савладали Њу Ингланд Револушн.

Фудбал 08.12.2014 | 21:00
Видео: ЛА Галакси опет шампиони САД-а!

ЛА Галакси стигао је до нове титуле победом од 2:1, а погодак за велико славље постигао је Роби Кин у 111. минуту.

Последњи пут Галакси је МЛС куп освојио 2012. године, а ово им је укупно пети трофеј у националном такмичењу.

Њу Ингланд Револушн наставио је црну серију и изгубио пето узастопно финале.

У Калифорнији је било вече рекорда, а највећи је оборио Лендон Донован који је стигао до шестог Купа из седам финала, чиме је постао први на вечној листи. Он ће се пензионисати као играч са највише титула, голова и асистенција у историји МЛС лиге.

Финална утакмица била је потпуно изједначена (обе екипе имале по 16 шутева и 6 у оквир гола), али је Галакси имао више среће у продужетку.

Прво полувреме пред пуним трибинама стадиона ’Стабхаб центар’ донео нам је тврду борбу две екипе, па су и изгледне шансе изостале.

Све се променило на самом почетку другог дела игре, када је ЛА Галакси повео у 52. минуту преко Гјасија Зардеса. Зардес се после центаршута Ишизакија са десне стране најбоље снашао на другој стативи, и погодио супротни угао гола који је бранио Шателворт.

Међутим, Њу Ингланд се није предавао и до изједначења је стигао десетак минута пре краја меча. По левој страни одлично је прошао Малинс, вратио повратну на пенал где се Тирни из пријема ослобио чувара и рутински савладао Пенеда.

До краја регуларног тока није било више голова, иако је у 85. минуту Бунбури из центаршута погодио пречку Галаксија. Драма достигла врхунац и отишло се у продужетке. У првих 15 минута мреже су мировале, најбољу прилику пропустио је Малинс, да би казна стигла у шестом минуту другог продужетка.

Роби Кин постигао један од најважнијих голова када је побегао одбрани ривала и без већих проблема лопту послао поред истрчалог Шателворта.

До краја меча није било већих прилика, па је славље фудбалера ЛА Галаксија могло да почне.

Коментари / 0

Оставите коментар