Video: LA Galaksi opet šampioni SAD-a!

Fudbaleri Los Anđeles Galaksija osvojili su šampionsku titulu u MLS ligi, pošto su u finalu plej-ofa savladali Nju Ingland Revolušn.

Fudbal 08.12.2014 | 21:00
Video: LA Galaksi opet šampioni SAD-a!

LA Galaksi stigao je do nove titule pobedom od 2:1, a pogodak za veliko slavlje postigao je Robi Kin u 111. minutu.

Poslednji put Galaksi je MLS kup osvojio 2012. godine, a ovo im je ukupno peti trofej u nacionalnom takmičenju.

Nju Ingland Revolušn nastavio je crnu seriju i izgubio peto uzastopno finale.

U Kaliforniji je bilo veče rekorda, a najveći je oborio Lendon Donovan koji je stigao do šestog Kupa iz sedam finala, čime je postao prvi na večnoj listi. On će se penzionisati kao igrač sa najviše titula, golova i asistencija u istoriji MLS lige.

Finalna utakmica bila je potpuno izjednačena (obe ekipe imale po 16 šuteva i 6 u okvir gola), ali je Galaksi imao više sreće u produžetku.

Prvo poluvreme pred punim tribinama stadiona ’Stabhab centar’ doneo nam je tvrdu borbu dve ekipe, pa su i izgledne šanse izostale.

Sve se promenilo na samom početku drugog dela igre, kada je LA Galaksi poveo u 52. minutu preko Gjasija Zardesa. Zardes se posle centaršuta Išizakija sa desne strane najbolje snašao na drugoj stativi, i pogodio suprotni ugao gola koji je branio Šatelvort.

Međutim, Nju Ingland se nije predavao i do izjednačenja je stigao desetak minuta pre kraja meča. Po levoj strani odlično je prošao Malins, vratio povratnu na penal gde se Tirni iz prijema oslobio čuvara i rutinski savladao Peneda.

Do kraja regularnog toka nije bilo više golova, iako je u 85. minutu Bunburi iz centaršuta pogodio prečku Galaksija. Drama dostigla vrhunac i otišlo se u produžetke. U prvih 15 minuta mreže su mirovale, najbolju priliku propustio je Malins, da bi kazna stigla u šestom minutu drugog produžetka.

Robi Kin postigao jedan od najvažnijih golova kada je pobegao odbrani rivala i bez većih problema loptu poslao pored istrčalog Šatelvorta.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, pa je slavlje fudbalera LA Galaksija moglo da počne.

Komentari / 0

Ostavite komentar