ПЛ: Људи, Вест Хем је 3.! Да ли је могуће'!

Фудбалери Вест Хема успели су да се докопају треће позиције у Премијер лиги пошто су у 15. колу после преокрета савладали Свонси са 3:1, а херој победе је Енди Керол који је постигао један, а учествовао код другог поготка. Астон Вила је такође губила од Лестера, али је на свом терену дошла до тријумфа са 2:1.

Фудбал 08.12.2014 | 14:40
ПЛ: Људи, Вест Хем је 3.! Да ли је могуће'!

Вест Хем је, некако, на задња врата дошао до самог врха Премијер лиге, а сада су доказали да им је и тамо место, иако је трећа позиција више него изненађење за "чекићаре".

Свонси је у 19. минуту дошао до предности након што је Монтеро пробио по левој страни, а онда повратном лоптом проиграо Вилфреда Бонија који је са неких шест, седам метара из прве погодио ближи угао.

Није успевао домаћин да тако лако сломи отпор "лабудова", али се то ипак десило четири минута пре краја првог полувремена када се Џенкинсон изборио за центаршут са десне стране, те је набацио лопту Ендију Керолу који је лепо лобовао главом и погодио мрежу у десном горњем углу.

У 67. минуту Керол је поново главом реаговао, а Бритон није успео да избаци лопту, већ је забио у свој гол што је био потпуни преокрет Вест Хема. Закључни ударац дао је Диафра Сако који је три минута пре краја утакмице поставио коначних 3.1.

Лестер је добро отворио утакмицу против Астон Виле и провео у 13. минуту када је после шута са казненог простора Гузан одбио лопту, али не предалеко, јер је она дошла до Уљое који је лако сместио у мрежу, док су се домаћи фудбалери жалили на офсајд, којег није било.

Четири минута касније стигло је изједначења и прелеп погодак Кларка који је сачекао центаршут из прекида Вествуда и главом у лету погодио леви угао. Играло се много у егалу, а онда је у 71. минуту севнула контра са леве стране, те је лопта дошла до Бентекеа који је пребацио на другу страну за бека Хатона, а Шкот је, нашавши се сам у казненом, имао простора да се намести и постави коначних 2:1.

Да Лестеру буде теже, потрудио се искусни Кончески који је зарадио црвени картон десет минута пре краја сусрета, тако да није било превелике наде да ће се резултат променити у корист "лисица".

Премијер лига, 15. коло:
Субота:
Њукасл - Челси 2:1 (0:0)
(Сисе 58, 79 - Дрогба 83)
Хал - ВБА 0:0
Ливерпул - Сандерленд 0:0
КПР - Барнли 2:0 (0:0)
(Фер 51, Остин 74)
Стоук - Арсенал 3:2 (3:0)
(Крауч 1, Кркић 35, Волтерс 45 - Казорла 68пен, Рамзи 70))
Тотенхем - Кристал Палас 0:0
Манчестер сити - Евертон 1:0 (1:0)
(Туре 24пен)
Недеља:
Вест Хем - Свонси 3:1 (1:1)
(Керол 41, Бритон 67а.г, Сако 87 - Бони 19)
Астон Вила - Лестер 2:1 (1:1)
(Кларк 17, Хатон 71 - Уљоа 13)
Понедељак:
21.00 Саутемптон - Манчестер јунајтед

Коментари / 0

Оставите коментар