PL: Ljudi, Vest Hem je 3.! Da li je moguće'!

Fudbaleri Vest Hema uspeli su da se dokopaju treće pozicije u Premijer ligi pošto su u 15. kolu posle preokreta savladali Svonsi sa 3:1, a heroj pobede je Endi Kerol koji je postigao jedan, a učestvovao kod drugog pogotka. Aston Vila je takođe gubila od Lestera, ali je na svom terenu došla do trijumfa sa 2:1.

Fudbal 08.12.2014 | 14:40
PL: Ljudi, Vest Hem je 3.! Da li je moguće'!

Vest Hem je, nekako, na zadnja vrata došao do samog vrha Premijer lige, a sada su dokazali da im je i tamo mesto, iako je treća pozicija više nego iznenađenje za "čekićare".

Svonsi je u 19. minutu došao do prednosti nakon što je Montero probio po levoj strani, a onda povratnom loptom proigrao Vilfreda Bonija koji je sa nekih šest, sedam metara iz prve pogodio bliži ugao.

Nije uspevao domaćin da tako lako slomi otpor "labudova", ali se to ipak desilo četiri minuta pre kraja prvog poluvremena kada se Dženkinson izborio za centaršut sa desne strane, te je nabacio loptu Endiju Kerolu koji je lepo lobovao glavom i pogodio mrežu u desnom gornjem uglu.

U 67. minutu Kerol je ponovo glavom reagovao, a Briton nije uspeo da izbaci loptu, već je zabio u svoj gol što je bio potpuni preokret Vest Hema. Zaključni udarac dao je Diafra Sako koji je tri minuta pre kraja utakmice postavio konačnih 3.1.

Lester je dobro otvorio utakmicu protiv Aston Vile i proveo u 13. minutu kada je posle šuta sa kaznenog prostora Guzan odbio loptu, ali ne predaleko, jer je ona došla do Uljoe koji je lako smestio u mrežu, dok su se domaći fudbaleri žalili na ofsajd, kojeg nije bilo.

Četiri minuta kasnije stiglo je izjednačenja i prelep pogodak Klarka koji je sačekao centaršut iz prekida Vestvuda i glavom u letu pogodio levi ugao. Igralo se mnogo u egalu, a onda je u 71. minutu sevnula kontra sa leve strane, te je lopta došla do Bentekea koji je prebacio na drugu stranu za beka Hatona, a Škot je, našavši se sam u kaznenom, imao prostora da se namesti i postavi konačnih 2:1.

Da Lesteru bude teže, potrudio se iskusni Končeski koji je zaradio crveni karton deset minuta pre kraja susreta, tako da nije bilo prevelike nade da će se rezultat promeniti u korist "lisica".

Premijer liga, 15. kolo:
Subota:
Njukasl - Čelsi 2:1 (0:0)
(Sise 58, 79 - Drogba 83)
Hal - VBA 0:0
Liverpul - Sanderlend 0:0
KPR - Barnli 2:0 (0:0)
(Fer 51, Ostin 74)
Stouk - Arsenal 3:2 (3:0)
(Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 - Kazorla 68pen, Ramzi 70))
Totenhem - Kristal Palas 0:0
Mančester siti - Everton 1:0 (1:0)
(Ture 24pen)
Nedelja:
Vest Hem - Svonsi 3:1 (1:1)
(Kerol 41, Briton 67a.g, Sako 87 - Boni 19)
Aston Vila - Lester 2:1 (1:1)
(Klark 17, Haton 71 - Uljoa 13)
Ponedeljak:
21.00 Sautempton - Mančester junajted

Komentari / 0

Ostavite komentar