Видео: Стеауа више не постоји!

Славном румунском клубу, бившем прваку Европе, одузето је име, дрес и грб!

Фудбал 08.12.2014 | 18:40
Видео: Стеауа више не постоји!

Стеауа преживљава најсрамније дане у историји. Славни румунски клуб, који је 1986. освојио Куп шампиона више нема ни име, ни грб, ни препознатљиве црвено-плаве дресове.
Све то клубу из Букурешта забранио је Врховни суд Румуније! Он је потврдио пресуду нижег суда према којем је Министраство одбране добило тужбу против Стеауе због недозвољеног коришћења имена.

Наиме, Стеауа је основана 1947. године као војни клуб, а након приватизације 2004. Министарство одбране наложило је да се забрани коришћење дотадашњег имена. Клуб су предводили Ђиђи Бекали и Михаил Стојка (обојица су у међувремену завршила у затвору), а Министарство је било решено да истраје у парници о забрани коришћења имена.

Врховни суд је и дефинитивно потврдио пресуду у корист Министарства одбране, због чега је Стеауа против Јашија, у недељу, у 17. колу румунског шампионата играла као гоља! Баш тако!

На семафору на стадиону је стајало само "домаћи", без званичног грба и имена клуба, а играчи су уместо традиционалних дресова носили дречаво жуту гарнитуру.

И неки медији у Румунији у извештајима са утакмице, која је завршена победом Стеауе 1:0, нису наводили са којим је то клубом играо Јаши, иако је у питању лидер првенства.

Стеауа убедљиво води после 17 одиграних кола у румунском првенству са 43 бода, девет више од другопласираног Клужа.

Црни дани Стеауе, према неким извештајима из Румуније, могли би да се ускоро заврше, јер је руководство клуба, свесно бруке као и друга страна, наводно пронашло "заједнички језик" са Министарством одбране.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рогиц73

08.12.2014 13:49

Овако несто јос нисам цуо.

ОДГОВОРИТЕ