Video: Steaua više ne postoji!

Slavnom rumunskom klubu, bivšem prvaku Evrope, oduzeto je ime, dres i grb!

Fudbal 08.12.2014 | 18:40
Video: Steaua više ne postoji!

Steaua preživljava najsramnije dane u istoriji. Slavni rumunski klub, koji je 1986. osvojio Kup šampiona više nema ni ime, ni grb, ni prepoznatljive crveno-plave dresove.
Sve to klubu iz Bukurešta zabranio je Vrhovni sud Rumunije! On je potvrdio presudu nižeg suda prema kojem je Ministrastvo odbrane dobilo tužbu protiv Steaue zbog nedozvoljenog korišćenja imena.

Naime, Steaua je osnovana 1947. godine kao vojni klub, a nakon privatizacije 2004. Ministarstvo odbrane naložilo je da se zabrani korišćenje dotadašnjeg imena. Klub su predvodili Điđi Bekali i Mihail Stojka (obojica su u međuvremenu završila u zatvoru), a Ministarstvo je bilo rešeno da istraje u parnici o zabrani korišćenja imena.

Vrhovni sud je i definitivno potvrdio presudu u korist Ministarstva odbrane, zbog čega je Steaua protiv Jašija, u nedelju, u 17. kolu rumunskog šampionata igrala kao golja! Baš tako!

Na semaforu na stadionu je stajalo samo "domaći", bez zvaničnog grba i imena kluba, a igrači su umesto tradicionalnih dresova nosili drečavo žutu garnituru.

I neki mediji u Rumuniji u izveštajima sa utakmice, koja je završena pobedom Steaue 1:0, nisu navodili sa kojim je to klubom igrao Jaši, iako je u pitanju lider prvenstva.

Steaua ubedljivo vodi posle 17 odigranih kola u rumunskom prvenstvu sa 43 boda, devet više od drugoplasiranog Kluža.

Crni dani Steaue, prema nekim izveštajima iz Rumunije, mogli bi da se uskoro završe, jer je rukovodstvo kluba, svesno bruke kao i druga strana, navodno pronašlo "zajednički jezik" sa Ministarstvom odbrane.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rogic73

08.12.2014 13:49

Ovako nesto jos nisam cuo.

ODGOVORITE