Министар мора бити борац прве категорије

Предсједник Борачке организације /БОРС/ Републике Српске Миломир Савчић изјавио је да је став Предсједништва БОРС-а да будући министар за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске мора да буде борац прве категорије.

Република Српска 08.12.2014 | 13:21
Министар мора бити борац прве категорије

Након састанка са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, Савчић је рекао да се Предсједништво БОРС-а није персонално опредјељивало ни за кога, истичући да ће то одредити политичка партија која буде предложила новог министра.

"Политичка партија која буде предложила име новог министра за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске мора узети у обзир овај услов БОРС-а", истакао је Савчић.

Говорећи о могућности раздавајња ресора рада и ресора за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске, Савчић је рекао да се у БОРС-у у принципу сви сагласни са тим, као и предсједник Републике Српске, али да сумња да ће ова два ресора остати "потпуно чиста".

Савчић је рекао да је његов став да БОРС, као најмасовнија организација која представља демобилисане борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих бораца, мора имати једног сталног члана у Одбору за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске.

Он је навео да ће се БОРС о осталим члановима овог одбора договарати са осталим удружењима проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата, подсјетивши да скупштински Одбор за борачко-инвалидску заштиту има два члана који имају право гласа и два члана који су посматрачи.

Из кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске новинарима је речено да ће поводом овог састанка бити објављено саопштење.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Организације ампутираца "УДАС", Савеза удружења цивилних жртава рата, Савеза логораша и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Српске.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ми сами

08.12.2014 12:32

Тако је комаданте!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

08.12.2014 12:45

Баја потросио паре а борцима није ниста остало. Леле Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исус

08.12.2014 13:12

Предсједниче, Ви сте нам последња шанса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

08.12.2014 13:26

ЕВО ЈА САМ БОРАЦ 1 КАТЕГОРИЈЕ...МИЈЕЊАМ ГОДИСЊИ БОРАЦКИ ДОДАТАК 128 КМ ЗА МИНИСТАРСКУ ФОТЕЉУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

08.12.2014 13:44

Сви су они борци еxтра категорије али у борби за фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

08.12.2014 13:47

Па Милокрад Додик је борац, такви и управљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро Приказа

08.12.2014 13:48

Ма не к*њај . Јел ти то сапнула канцеларка.Где су Вам до сада борци прве категорије? Ил су помрли ил су болесни ил су негде по рудницима, сталама и њивама или се и не зна уопсте где су. Бацили сте вец одавно камење на борце као на кузне и краставе . Него цутите и тргујте са тим сто су Вам борци оставили,док имате, а кад нестане онда се питајте ста це те и "Не рацунајте на нас"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарцазмо

08.12.2014 14:10

А,да ли то што је борац 1 категорије, подразумева и његову стручност? Из искуства знам да су се боље сналазили и сналазе они који се нису уопште борили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

08.12.2014 16:06

Дајте иста права свим борцима 1 категорије, који је то папак донио одлуку, једни примају мјесечно, други годишње- борачки додатак-а све је било у сврху завади борце међусобно, као што су и урадили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.12.2014 19:18

Причам ти причу да се власи не сете. Све го лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

08.12.2014 20:24

Невидим да це овај генерал бити иста бољи од Перендије и Цургуза који су борце и РВИ завели у црно. Генерале ви Премијерки казете ми борци имамо само један захтјев да Министар буде борац прве категорије, сто се не угледасте на оног пензионера видите ста он све трази, па ста и остали све тразе па и ДНС-СП-СНСД стално се свадјају око Министарства које це коме а ви Генерале не споменисте ни борацки додатак ни повецање инвалиднина ни стамбено збрињавање а највисе ме боли сто ни ви ни Врховац цјело врјеме од избора нисте споменули РВИ-е којима су срамном ревизијом умањене инвалиднине иако имамо судске пресуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.12.2014 21:30

Мени се много погоршало здравстено стање због рањавања а ли не идем на на нову процјену да ми не укину и ово шо имам. Иако сам борац И категорије. Примам 128км мјесечно инвалиднине и да плаћам лијекове коштали би 135км а свакако доплаћујем још 5км од којих нисам ослобођем. Морам продавати ствари из куће да платим даџбине или ће ме овог мејесеца експресно предати на суд због 45км дуга а то значи кош 50км судских трошкова за 15 минута код судије или ће ми плијенинити имовину које је врло мало остало. Изгледа слиједиће друге друге мјере јер ми не пада да штрајкујем лоповима који су нас довели до глади. Право благостање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 7.категорије

08.12.2014 21:30

Није поштено према другим категоријама. Има их доста који су цијели рат провели у рововима на чукама око Бихаћа, па добише 7.категорију само зато што је тамо неки махнити послијератни старјешина нсредио да се пале евиденције, да их ИФОР евентуално не би нашао. Па сада не би могли замијенити чак ни оног Брчака надалеко чувеног демагога и произвођача магле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.12.2014 21:32

Пази предсједниче шта радиш, налила се давно вода у уши!

ОДГОВОРИТЕ