Ministar mora biti borac prve kategorije

Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je stav Predsjedništva BORS-a da budući ministar za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske mora da bude borac prve kategorije.

Republika Srpska 08.12.2014 | 13:21
Ministar mora biti borac prve kategorije

Nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, Savčić je rekao da se Predsjedništvo BORS-a nije personalno opredjeljivalo ni za koga, ističući da će to odrediti politička partija koja bude predložila novog ministra.

"Politička partija koja bude predložila ime novog ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske mora uzeti u obzir ovaj uslov BORS-a", istakao je Savčić.

Govoreći o mogućnosti razdavajnja resora rada i resora za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske, Savčić je rekao da se u BORS-u u principu svi saglasni sa tim, kao i predsjednik Republike Srpske, ali da sumnja da će ova dva resora ostati "potpuno čista".

Savčić je rekao da je njegov stav da BORS, kao najmasovnija organizacija koja predstavlja demobilisane borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, mora imati jednog stalnog člana u Odboru za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naveo da će se BORS o ostalim članovima ovog odbora dogovarati sa ostalim udruženjima proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, podsjetivši da skupštinski Odbor za boračko-invalidsku zaštitu ima dva člana koji imaju pravo glasa i dva člana koji su posmatrači.

Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske novinarima je rečeno da će povodom ovog sastanka biti objavljeno saopštenje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Organizacije amputiraca "UDAS", Saveza udruženja civilnih žrtava rata, Saveza logoraša i Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

mi sami

08.12.2014 12:32

Tako je komadante!!!!

ODGOVORITE
Name

Miki

08.12.2014 12:45

Baja potrosio pare a borcima nije nista ostalo. Lele Baja.

ODGOVORITE
Name

isus

08.12.2014 13:12

Predsjedniče, Vi ste nam poslednja šansa.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

08.12.2014 13:26

EVO JA SAM BORAC 1 KATEGORIJE...MIJENJAM GODISNJI BORACKI DODATAK 128 KM ZA MINISTARSKU FOTELJU...

ODGOVORITE
Name

Radovan

08.12.2014 13:44

Svi su oni borci extra kategorije ali u borbi za fotelju.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

08.12.2014 13:47

Pa Milokrad Dodik je borac, takvi i upravljaju.

ODGOVORITE
Name

Boro Prikaza

08.12.2014 13:48

Ma ne k*njaj . Jel ti to sapnula kancelarka.Gde su Vam do sada borci prve kategorije? Il su pomrli il su bolesni il su negde po rudnicima, stalama i njivama ili se i ne zna uopste gde su. Bacili ste vec odavno kamenje na borce kao na kuzne i krastave . Nego cutite i trgujte sa tim sto su Vam borci ostavili,dok imate, a kad nestane onda se pitajte sta ce te i "Ne racunajte na nas"

ODGOVORITE
Name

Sarcazmo

08.12.2014 14:10

A,da li to što je borac 1 kategorije, podrazumeva i njegovu stručnost? Iz iskustva znam da su se bolje snalazili i snalaze oni koji se nisu uopšte borili...

ODGOVORITE
Name

Gašpar

08.12.2014 16:06

Dajte ista prava svim borcima 1 kategorije, koji je to papak donio odluku, jedni primaju mjesečno, drugi godišnje- borački dodatak-a sve je bilo u svrhu zavadi borce međusobno, kao što su i uradili...

ODGOVORITE
Name

Ја

08.12.2014 19:18

Причам ти причу да се власи не сете. Све го лопов до лопова.

ODGOVORITE
Name

RVI

08.12.2014 20:24

Nevidim da ce ovaj general biti ista bolji od Perendije i Curguza koji su borce i RVI zaveli u crno. Generale vi Premijerki kazete mi borci imamo samo jedan zahtjev da Ministar bude borac prve kategorije, sto se ne ugledaste na onog penzionera vidite sta on sve trazi, pa sta i ostali sve traze pa i DNS-SP-SNSD stalno se svadjaju oko Ministarstva koje ce kome a vi Generale ne spomeniste ni boracki dodatak ni povecanje invalidnina ni stambeno zbrinjavanje a najvise me boli sto ni vi ni Vrhovac cjelo vrjeme od izbora niste spomenuli RVI-e kojima su sramnom revizijom umanjene invalidnine iako imamo sudske presude.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.12.2014 21:30

Meni se mnogo pogoršalo zdravsteno stanje zbog ranjavanja a li ne idem na na novu procjenu da mi ne ukinu i ovo šo imam. Iako sam borac I kategorije. Primam 128km mjesečno invalidnine i da plaćam lijekove koštali bi 135km a svakako doplaćujem još 5km od kojih nisam oslobođem. Moram prodavati stvari iz kuće da platim dadžbine ili će me ovog mejeseca ekspresno predati na sud zbog 45km duga a to znači koš 50km sudskih troškova za 15 minuta kod sudije ili će mi plijeniniti imovinu koje je vrlo malo ostalo. Izgleda slijediće druge druge mjere jer mi ne pada da štrajkujem lopovima koji su nas doveli do gladi. Pravo blagostanje.

ODGOVORITE
Name

Borac 7.kategorije

08.12.2014 21:30

Nije pošteno prema drugim kategorijama. Ima ih dosta koji su cijeli rat proveli u rovovima na čukama oko Bihaća, pa dobiše 7.kategoriju samo zato što je tamo neki mahniti poslijeratni starješina nsredio da se pale evidencije, da ih IFOR eventualno ne bi našao. Pa sada ne bi mogli zamijeniti čak ni onog Brčaka nadaleko čuvenog demagoga i proizvođača magle.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.12.2014 21:32

Pazi predsjedniče šta radiš, nalila se davno voda u uši!

ODGOVORITE