Калинић: Још не вјерујем да смо у Топ 16!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком допутовали су у суботу увече у Београд, са "потврдом" да су и званично једна од 16 најбољих екипа у Европи. "Људи још не схватају колики је ово успех", рекао је Никола Калинић.

Кошарка 09.12.2014 | 19:40
Калинић: Још не вјерујем да смо у Топ 16!

Хероји навијача Звезде стигли су у Србију вече после историјског успеха - победе над Валенсијом у Шпанији и "оверавања" пласмана у Топ 16 Евролиге. Кошаркаши, чланови стручног штаба и менаџмента црвено-белих слетели су на аеродром Никола Тесла после 19.00 часова.

Након поздрава са првим човеком клуба Небојшом Човићем и директором Давором Ристовићем, пристајали су на фотографисање и разговоре са новинарима. Пред камеру "Спорт нетwорка" међу првима је стао Никола Калинић, предводник црвено-белих у тријумфалној вечери у дворани "Пабељон Фуенте Сан Луис"

"Заиста нема еуфорије међу нама. Смирило се све. Као што смо рекли и пре утакмице, имамо само пар сати да пустимо емоције, пре него што се концентришемо на следећу утакмицупротив Металца", рекао је он.

Борбени крилни кошаркаш мисли да јавност у Србији још не схвата колико је велики резултат Звезда остварила пласиравши се у Топ 16 и то два кола пре краја прве фазе.

"Огроман успех. Колико су протеклих година Партизан, па и Звезда провели у Евролиги без пласмана у Топ 16... Из тог разлога је стварно огроман успех. Мислим да људи то још и не схватају. Претходних година је то гледано као чудо, а сада онако...", није довршио реченицу.

Осећај горчине у речима оправдао је умором од пута.

"Покушавамо да направимо амбијент да је ово нормално и да вратимо Звезду тамо где би требало да буде. Не знам да ли се некад десило да два кола пре краја српска екипа осигура пласман. Можда смо и уморни од пута па зато мало овако звучим", додао је уз осмех.

Коментари / 0

Оставите коментар