Шарићеви ортаци још продају кокаин

Припадници клана оптуженог нарко-боса Дарка Шарића који су избегли хапшење поново су у послу с наркотицима.

Србија 08.12.2014 | 08:24
Шарићеви ортаци још продају кокаин

Српске власти имају сазнања да су Шарићеви ортаци, посебно они који су на терену организовали кријумчарење кокаина за пљеваљски нарко-клан, наставили посао који се мери стотинама килограма најскупљег наркотика.

Из Јужне Америке организују шверц кокаина, и то преко лука у Холандији, Белгији и Шпанији.

"Већина припадника Шарићевог клана који су на слободи били су ван Србије када је 2009. покренута акција „Балкански ратник“. Њих 13 је још у бекству и за њима су расписане Интерполове потернице, али су се сви у међувремену докопали лажних идентитета", каже извор „Блица“.

Радна група МУП-а и БИА која је радила на лоцирању Шарића укинута је после његове предаје 18. марта, али се и даље ради на откривању његових одбеглих сарадника. Шарићу се суди за кријумчарење 5,7 тона кокаина и прање 20 милиона евра.

Шарићеви сарадници су у последњих пет година успоставили директне везе с неколико картела у Јужној Америци, од којих набављају кокаин. Да ли имају новог газду који би могао да замени Шарића, или и даље раде за најпознатијег српског притвореника, нашим властима још није познато.

Најближи Шарићев сарадник који је још на слободи је Горан Соковић. Њих двојица били су на вези до десетак дана пре Шарићеве предаје.

"Одбегли чланови Шарићеве групе су сада у послу с неколико картела, основни задатак им је прекоморски шверц кокаина у Европу. Имају штек-станове у Холандији и Белгији, које су им прве европске станице. Ту имају и мрежу уличне продаје, коју је Шарић успоставио раније. Део дроге стиже и до шпанских лука, па се пребацује ка западној Европи".

"Неко од њих је преузео улогу вође на терену, а да ли и даље тај посао раде за Шарића, није познато. Зна се да Шарић, упркос истрази која је против њега покренута пре пет година и одузетој имовини, и даље има много новца и да још новца редовно стиже с више страна до његовог најближег окружења", каже наш саговорник.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

реално

08.12.2014 07:47

Дрзава мора од нецег да зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко

08.12.2014 09:06

Народ није луд....90посто је сарица у оваквој дрзави ...зна мало дијете !!!!!

ОДГОВОРИТЕ