Šarićevi ortaci još prodaju kokain

Pripadnici klana optuženog narko-bosa Darka Šarića koji su izbegli hapšenje ponovo su u poslu s narkoticima.

Srbija 08.12.2014 | 08:24
Šarićevi ortaci još prodaju kokain

Srpske vlasti imaju saznanja da su Šarićevi ortaci, posebno oni koji su na terenu organizovali krijumčarenje kokaina za pljevaljski narko-klan, nastavili posao koji se meri stotinama kilograma najskupljeg narkotika.

Iz Južne Amerike organizuju šverc kokaina, i to preko luka u Holandiji, Belgiji i Španiji.

"Većina pripadnika Šarićevog klana koji su na slobodi bili su van Srbije kada je 2009. pokrenuta akcija „Balkanski ratnik“. Njih 13 je još u bekstvu i za njima su raspisane Interpolove poternice, ali su se svi u međuvremenu dokopali lažnih identiteta", kaže izvor „Blica“.

Radna grupa MUP-a i BIA koja je radila na lociranju Šarića ukinuta je posle njegove predaje 18. marta, ali se i dalje radi na otkrivanju njegovih odbeglih saradnika. Šariću se sudi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina i pranje 20 miliona evra.

Šarićevi saradnici su u poslednjih pet godina uspostavili direktne veze s nekoliko kartela u Južnoj Americi, od kojih nabavljaju kokain. Da li imaju novog gazdu koji bi mogao da zameni Šarića, ili i dalje rade za najpoznatijeg srpskog pritvorenika, našim vlastima još nije poznato.

Najbliži Šarićev saradnik koji je još na slobodi je Goran Soković. Njih dvojica bili su na vezi do desetak dana pre Šarićeve predaje.

"Odbegli članovi Šarićeve grupe su sada u poslu s nekoliko kartela, osnovni zadatak im je prekomorski šverc kokaina u Evropu. Imaju štek-stanove u Holandiji i Belgiji, koje su im prve evropske stanice. Tu imaju i mrežu ulične prodaje, koju je Šarić uspostavio ranije. Deo droge stiže i do španskih luka, pa se prebacuje ka zapadnoj Evropi".

"Neko od njih je preuzeo ulogu vođe na terenu, a da li i dalje taj posao rade za Šarića, nije poznato. Zna se da Šarić, uprkos istrazi koja je protiv njega pokrenuta pre pet godina i oduzetoj imovini, i dalje ima mnogo novca i da još novca redovno stiže s više strana do njegovog najbližeg okruženja", kaže naš sagovornik.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

realno

08.12.2014 07:47

Drzava mora od neceg da zivi

ODGOVORITE
Name

eko

08.12.2014 09:06

Narod nije lud....90posto je sarica u ovakvoj drzavi ...zna malo dijete !!!!!

ODGOVORITE