Сагмајстер осми пут учествује на Дакар релију

Најбољи српски мотоциклиста Габор Сагмајстер учештвоваће осми пут на најпрестижнијем свјетском релију "Дакар", који ће се возити од 4. до 17 јануара 2015. године у Аргентини, Чилеу и Боливији.

Остали спортови 07.12.2014 | 17:01
Сагмајстер осми пут учествује на Дакар релију

Суботички мотоциклиста возиће у тиму са Словенцем Мираном Становником и Мађаром Јаношом Дешијем, а у Дакар авантуру креће са новим мотоциклом КТМ 450 и са амбицијом да заврши међу 40 такмичара.

"Мислим да имамо много шансе да направимо још бољи резултат, али ово је технички спорт и никад се не зна како ће мотор функционисати. Бићу психо-физички спреман и ако све буде ишло како треба надам се да ћу завршити у Топ 40 возача", рекао је Сагмајстер Тањугу.

Као најважнији циљ Сагмајстер је означио долазак на циљ, гдје стигне отприлике 80 од 200 такмичара и прецизирао да се то односи на пласман укупног броја такмичара, а ако се не рачунају фабричке екипе већ само приватни возачи, као што је он, онда очекује пласман у Топ10.

Он оцјењује да је рели сваке године све тежи и за пет дана ће се прелазити преко 800 километара дневно, од којих ће један бити чак 1.024 километра у пустињи.

"Мени то одговара, потпуно сам спреман и, као и свако године, много сам радио са мојим кондиционим тренером Зораном Ивановићем, тако сам апсолутно фит", навео је Сагмајстер.

Сагмајстер на пут креће последњег дана 2014. године, представљање свих такмичара заказано је за 03. јануар, а дан касније сљеди старт Дакар релија.

Сагмајстеру је прошле године пласманом на 53. мјесту у генералном пласману остварио најбољи резултат у Дакар каријери.

Између два Дакара Сагмајстер је возио на Свјетском купу у Абу Дабију, гдје је био 14, као и домаћи и европски шампионат. У Србији је завршио на првом мјесту и освојио "Златну кацигу", а добитник је и "Мајске награде" Спортског савеза Србије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само напред

07.12.2014 17:49

Браво мајсторе.Зелим Вам срецу и велики успех!

ОДГОВОРИТЕ