Боримо се против лоповлука и криминала

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да држава нема проблем са тајкунима, већ са лоповлуком и криминалом.

Србија 07.12.2014 | 16:00
Боримо се против лоповлука и криминала

Према његовим ријечима, Србија је све вријеме била талац политике у којој би неко рекао да плаћа ПДВ 20 до 30 милиона евра годишње, али је при том занемаривана чињеница да се сваке године затворе по две банке са 150 и 200 милиона евра дуга, због невраћених зајмова.

"Направљен је цео систем пљачке у којем од банке узмете 100 милиона евра, вратите 30 милиона, а 30 до 40 поделите са пријатељима. И тако смо имали' велике' бизнисмене, који су, уз одређене изузетке, сви
такви", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да се никада није гледала "целина државе", односно цјелина штете, већ је посматран само порески дио и наглашавано да бисмо, ако би остали без тога, били у проблему са ПДВ-ом.

"А није се разумело да губимо 200 до 300 милиона евра сваке године, јер исплаћујемо банке које су нестале, односно намирујемо штедише и повериоце", рекао је Вучић.

Он је изразио задовољство због чињенице да ће се сада макар знати шта Србија има и да неће постојати илузије и лажи "како је неко страшно успешан, јер има три приватна авиона, а радницима не исплаћује зараде".

Према премијеровим ријечима, држава ће веома тешко наплатити потраживања од недавно ухапшеног бизнисмена Мирослава Богићевића, у чијем је власништву и рудник Столице код Костајнице, из кога је дошло до изливања токсичне јаловине из одлагалишта прерађене руде антимона.

Премијер је поручио да ни привођење Богићевића није борба против тајкуна, већ против лоповлука и криминала. 

"То није борба против тајкуна, већ борба против лоповлука и криминала, то је борба за поштовање закона", закључио је Вучић и додао да је то увијек био његов став и да га никада неће промијенити.

Вучић је новинарима у Крупњу рекао да Богићевић нема имовину од 400 милиона евра из које би могло да се намири потраживање државе.

"Кажем вам ни близу, ни пола од тога", нагласио је Вучић.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

вучићу

07.12.2014 15:14

Буди конкретнији и директнији у тој својој борби, не би ја рекао да је морално и по закону, неко ко има да положи кауцију од украдених пара може на слободу. Прво ви одузмите сву имовину па онда враћајте једно по једно ако се докаже да је легално стечено. Мало та твоја прича о борби против лопова даје разлог за размишљање, да ли то и искрено мислиш, а не радиш сигурно бар до сада. Ловите ситне рибице, а сомови на дну и даље чекају и лове све што наиђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мима

07.12.2014 15:49

Ово се зове мала бара са пуно крокодила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

07.12.2014 16:01

Ко је до сада осудјен,нико....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучићеве бајке за будале

07.12.2014 16:34

Мука ми је од њега и његове празне приче. Зашто није подржао борбу против организованог криминала у Републици Српској! Дао је директну подршку режиму на недавним републичким изборима. Зашто није подржао Савез за промјене који тражи усвајање закона о поријеклу имовине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

07.12.2014 17:29

Какве он има везе са Републиком Српском.Човјек гради Србију. Како можете да га пљујете јер се види да ради на томе да Србија постане оно сто треба да буде. Ако је ситна риба Мишковић, Богичевић, Шарић, Космајац онда не знам кога треба да хапсе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

07.12.2014 17:33

Видимо какав је борац против криминала а подрзава највецег криминалца Додика који це га скупо костати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ове суградјане не разумијем

07.12.2014 17:39

Стварно људи имају цудна размисљања.Како Вуциц мозе да се бори против организованог криминала у Републици Српској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

07.12.2014 17:42

Јесте се ухватили Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

07.12.2014 18:04

За "Ове суградјане не разумијем". Да си интелигентнији разумио би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фритз

07.12.2014 18:57

Бегај бре и ти и твоја демагогија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

07.12.2014 18:59

Цовјек описа насу ситуацију са Бобар банком. Има ли неко додатних питања, или је све јасно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ове суградјане не разумијем

07.12.2014 19:29

Па ти Матео Око соколово Беусан када си интелигентан појасни нама неинтелигентнима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

07.12.2014 19:37

Е сад ми ниста није јасно. Не разумијем оволико противника Вуцица. Мени лицно није смпатицан његов наступ (мало је препотентан), али једини је који се у Србији усудио ухватити се у костац са криминалом, мафијом. Ставио властити зивот на коцку. Цијеним га због тога. Ста је требао да уради у РС. Покусао је несто да уради са СНС и видио цовјек да смо подијељени од врха до дна (Сукало, Хадзи Митровиц). Он се никад није ставио на додикову страну. Сам Тадиц (огњен) је рекао да га је подрзао. Ста би ми хтјели. Да нам нко други донесе демократију на тацни, а сами се нисмо спремни обрацунати са криминалом и корупцијом у властитој куци. Нама Србима нико не ваља и зато нам је тако како јесте. Кад тако мислимо о Вуцицу, заслузили смо да имамо Додика. Мозда нам је један Дидик мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

07.12.2014 20:38

Е па мајсторе да се ниси мало зезно у изјави. Та ваша борба је јалова. Прегуро си двије године на власти и још нико није осуђен. Жути су опљачкали Србију а јавна је тајна да их ти чувас. Гдје су ти Ђилас, Динкић, Влаховић, Ђелић и остали самозвани експерти. Колико је украдено приватизајима, гашењем српских банака, изградњом моста на Ади. Шта је са извозом војне опреме и наоружања. Колико се ту накрало. А гдхе хе бизнис Милорада Додика и кума му Станковића и њихова приватизација фирме Комграп. А где је уговор са Етихадом? Мишка си ухапсио пред ванредне изборе. Дај Боже да му још не платите и одштету. Ту причу испричај дјеци у обданишту. Можда ти и поверују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да му вјерујемо?

07.12.2014 21:59

Треба да каже да се боре против организованог криминала и то увезаног са политиком. Тај криминал је најкрупнији и од њега треба кренути. И треба показати резултат. Остало је лако. Нису државна предузећа могла бити опљачкана и растурена без учешћа политичара. А ниједан није заглавио. А скоро све и један је умијешан. Најављивао је умијешаност политичара у вези с Мишковићем па не би ничије има објављено. Сад каже да се бори против лоповлука. Смијешан је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

07.12.2014 23:22

Вучић је премијер сусједне државе,нама најближе али ипак сусједне. Вучић има много проблема у својој држави које покрива патетичном демагогијом. Вучићу још увијек вјерује проста свјетина. Вучић је присиљен да што брже враћа паре ММФ-у, како? Како је најједноставније- из буџетског дјела намјењеног пензионерима и социјали (они се ионако неће бунити). Хапшења криминалаца су потребна али не и довољна да би грађани Србије осјетили икакву корист од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

08.12.2014 08:09

Александар Вучић је најобичнији позер. Популиста. Демагог. Причалица. Од његове борбе против организованог криминала не би ништа. Сву ту причу је користио само да учврсти своју политичку позицију. Двије пуне године је на власти а гдје су резултати? Нема их. Зауставио је промјене у Републици Српској. То му неће бити опроштено.

ОДГОВОРИТЕ