Borimo se protiv lopovluka i kriminala

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da država nema problem sa tajkunima, već sa lopovlukom i kriminalom.

Srbija 07.12.2014 | 16:00
Borimo se protiv lopovluka i kriminala

Prema njegovim riječima, Srbija je sve vrijeme bila talac politike u kojoj bi neko rekao da plaća PDV 20 do 30 miliona evra godišnje, ali je pri tom zanemarivana činjenica da se svake godine zatvore po dve banke sa 150 i 200 miliona evra duga, zbog nevraćenih zajmova.

"Napravljen je ceo sistem pljačke u kojem od banke uzmete 100 miliona evra, vratite 30 miliona, a 30 do 40 podelite sa prijateljima. I tako smo imali' velike' biznismene, koji su, uz određene izuzetke, svi
takvi", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da se nikada nije gledala "celina države", odnosno cjelina štete, već je posmatran samo poreski dio i naglašavano da bismo, ako bi ostali bez toga, bili u problemu sa PDV-om.

"A nije se razumelo da gubimo 200 do 300 miliona evra svake godine, jer isplaćujemo banke koje su nestale, odnosno namirujemo štediše i poverioce", rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će se sada makar znati šta Srbija ima i da neće postojati iluzije i laži "kako je neko strašno uspešan, jer ima tri privatna aviona, a radnicima ne isplaćuje zarade".

Prema premijerovim riječima, država će veoma teško naplatiti potraživanja od nedavno uhapšenog biznismena Miroslava Bogićevića, u čijem je vlasništvu i rudnik Stolice kod Kostajnice, iz koga je došlo do izlivanja toksične jalovine iz odlagališta prerađene rude antimona.

Premijer je poručio da ni privođenje Bogićevića nije borba protiv tajkuna, već protiv lopovluka i kriminala. 

"To nije borba protiv tajkuna, već borba protiv lopovluka i kriminala, to je borba za poštovanje zakona", zaključio je Vučić i dodao da je to uvijek bio njegov stav i da ga nikada neće promijeniti.

Vučić je novinarima u Krupnju rekao da Bogićević nema imovinu od 400 miliona evra iz koje bi moglo da se namiri potraživanje države.

"Kažem vam ni blizu, ni pola od toga", naglasio je Vučić.

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

vučiću

07.12.2014 15:14

Budi konkretniji i direktniji u toj svojoj borbi, ne bi ja rekao da je moralno i po zakonu, neko ko ima da položi kauciju od ukradenih para može na slobodu. Prvo vi oduzmite svu imovinu pa onda vraćajte jedno po jedno ako se dokaže da je legalno stečeno. Malo ta tvoja priča o borbi protiv lopova daje razlog za razmišljanje, da li to i iskreno misliš, a ne radiš sigurno bar do sada. Lovite sitne ribice, a somovi na dnu i dalje čekaju i love sve što naiđe.

ODGOVORITE
Name

Mima

07.12.2014 15:49

Ovo se zove mala bara sa puno krokodila.

ODGOVORITE
Name

boss

07.12.2014 16:01

Ko je do sada osudjen,niko....

ODGOVORITE
Name

Vučićeve bajke za budale

07.12.2014 16:34

Muka mi je od njega i njegove prazne priče. Zašto nije podržao borbu protiv organizovanog kriminala u Republici Srpskoj! Dao je direktnu podršku režimu na nedavnim republičkim izborima. Zašto nije podržao Savez za promjene koji traži usvajanje zakona o porijeklu imovine?

ODGOVORITE
Name

RS

07.12.2014 17:29

Kakve on ima veze sa Republikom Srpskom.Čovjek gradi Srbiju. Kako možete da ga pljujete jer se vidi da radi na tome da Srbija postane ono sto treba da bude. Ako je sitna riba Mišković, Bogičević, Šarić, Kosmajac onda ne znam koga treba da hapse!

ODGOVORITE
Name

borac

07.12.2014 17:33

Vidimo kakav je borac protiv kriminala a podrzava najveceg kriminalca Dodika koji ce ga skupo kostati.

ODGOVORITE
Name

Ove sugradjane ne razumijem

07.12.2014 17:39

Stvarno ljudi imaju cudna razmisljanja.Kako Vucic moze da se bori protiv organizovanog kriminala u Republici Srpskoj?

ODGOVORITE
Name

Mili

07.12.2014 17:42

Jeste se uhvatili Dodika.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

07.12.2014 18:04

Za "Ove sugradjane ne razumijem". Da si inteligentniji razumio bi.

ODGOVORITE
Name

Fritz

07.12.2014 18:57

Begaj bre i ti i tvoja demagogija.

ODGOVORITE
Name

Snaga Naroda

07.12.2014 18:59

Covjek opisa nasu situaciju sa Bobar bankom. Ima li neko dodatnih pitanja, ili je sve jasno?

ODGOVORITE
Name

Ove sugradjane ne razumijem

07.12.2014 19:29

Pa ti Mateo Oko sokolovo Beusan kada si inteligentan pojasni nama neinteligentnima???

ODGOVORITE
Name

Snaga Naroda

07.12.2014 19:37

E sad mi nista nije jasno. Ne razumijem ovoliko protivnika Vucica. Meni licno nije smpatican njegov nastup (malo je prepotentan), ali jedini je koji se u Srbiji usudio uhvatiti se u kostac sa kriminalom, mafijom. Stavio vlastiti zivot na kocku. Cijenim ga zbog toga. Sta je trebao da uradi u RS. Pokusao je nesto da uradi sa SNS i vidio covjek da smo podijeljeni od vrha do dna (Sukalo, Hadzi Mitrovic). On se nikad nije stavio na dodikovu stranu. Sam Tadic (ognjen) je rekao da ga je podrzao. Sta bi mi htjeli. Da nam nko drugi donese demokratiju na tacni, a sami se nismo spremni obracunati sa kriminalom i korupcijom u vlastitoj kuci. Nama Srbima niko ne valja i zato nam je tako kako jeste. Kad tako mislimo o Vucicu, zasluzili smo da imamo Dodika. Mozda nam je jedan Didik malo

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

07.12.2014 20:38

E pa majstore da se nisi malo zezno u izjavi. Ta vaša borba je jalova. Preguro si dvije godine na vlasti i još niko nije osuđen. Žuti su opljačkali Srbiju a javna je tajna da ih ti čuvas. Gdje su ti Đilas, Dinkić, Vlahović, Đelić i ostali samozvani eksperti. Koliko je ukradeno privatizajima, gašenjem srpskih banaka, izgradnjom mosta na Adi. Šta je sa izvozom vojne opreme i naoružanja. Koliko se tu nakralo. A gdhe he biznis Milorada Dodika i kuma mu Stankovića i njihova privatizacija firme Komgrap. A gde je ugovor sa Etihadom? Miška si uhapsio pred vanredne izbore. Daj Bože da mu još ne platite i odštetu. Tu priču ispričaj djeci u obdaništu. Možda ti i poveruju...

ODGOVORITE
Name

Da mu vjerujemo?

07.12.2014 21:59

Treba da kaže da se bore protiv organizovanog kriminala i to uvezanog sa politikom. Taj kriminal je najkrupniji i od njega treba krenuti. I treba pokazati rezultat. Ostalo je lako. Nisu državna preduzeća mogla biti opljačkana i rasturena bez učešća političara. A nijedan nije zaglavio. A skoro sve i jedan je umiješan. Najavljivao je umiješanost političara u vezi s Miškovićem pa ne bi ničije ima objavljeno. Sad kaže da se bori protiv lopovluka. Smiješan je.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

07.12.2014 23:22

Vučić je premijer susjedne države,nama najbliže ali ipak susjedne. Vučić ima mnogo problema u svojoj državi koje pokriva patetičnom demagogijom. Vučiću još uvijek vjeruje prosta svjetina. Vučić je prisiljen da što brže vraća pare MMF-u, kako? Kako je najjednostavnije- iz budžetskog djela namjenjenog penzionerima i socijali (oni se ionako neće buniti). Hapšenja kriminalaca su potrebna ali ne i dovoljna da bi građani Srbije osjetili ikakvu korist od toga.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

08.12.2014 08:09

Aleksandar Vučić je najobičniji pozer. Populista. Demagog. Pričalica. Od njegove borbe protiv organizovanog kriminala ne bi ništa. Svu tu priču je koristio samo da učvrsti svoju političku poziciju. Dvije pune godine je na vlasti a gdje su rezultati? Nema ih. Zaustavio je promjene u Republici Srpskoj. To mu neće biti oprošteno.

ODGOVORITE