Серија А: Љајић спасилац Роме!

Фудбалери Роме нису успели да искористе реми Јувентуса и приближе се водећој "старој дами" пошто су у 14. колу извукли само бод против Сасуола одигравши 2:2, док је оба поготка за "вучицу" постигао Адем Љајић.

Фудбал 06.12.2014 | 21:00
Серија А: Љајић спасилац Роме!

Јувентус није успео да савлада Фјорентину (0:0), а и торински тим је мислима већ у последњем колу групне фазе Лиге шампиона, док такву ситуацију, на тањиру, није искористила Рома, иако се очекивала лака победа против скромног тима Сасуола.

Роми се три минута била у шоку, јер је гостујућа екипа постигла веома лако два гола, а да се није ни поштено презнојила. У 15. минуту лопта је дошла до дефанзивца "вучице" Мбију који је са леве стране вратио лопту голману Моргану Де Санктису, а онда је чувар мреже, из непознатих разлога, задржао лопту и покушао финтом да се ослободи Симонеа Зазе који је клизећим стартом убацио лопту у мрежу.

Ако је први гол сигурно његова грешка, онда три минута касније није имао никаквих шанси да спречи и другу лопту у својој мрежи, јер је Мисироли лепом дугом лоптом пребацио читаву одбрану римског тима која се у чуду нашла што Заза није у офсајду, па је италијански репрезентативац у ситуацији "1 на 1" лагано преварио Де Санктиса.

Сасуоло се лагано повукао и почео да брани велику предност коју је стекао у главном граду Италије, а онда је гостујућој екипи знантно олакшао посао искусни Данијеле Де Роси који је без потребе почупао противника за дрес и тако зарадио други жути картон у 50. минуту.

Када се чинило да ће гости лако доћи до победе, Рома се побринула да, колико-толико не допусти противнику да оде лако са три бода, а у томе им је помогао дефанзивац Шиме Врсаљко који је руком играо у свом шеснаестерцу, а у 77. минуту Адем Љајић је са беле тачке смањио на 2:1.

Љајић је образ Роме спасао у трећем минуту надокнаде када је сачекао пас Флоренција, који је био у офсајду, али то помоћни судија није могао видети, јер се радило о центиметрима, и са шест метара затресао мрежу за утешни бод.

Серија А, 14. коло:
Петак:
Фјорентина - Јувентус 0:0
Субота:
Рома - Сасуоло 2:2 (0:2)
(Љајић 78пен, 90+3 - Заза 15, 18)
20.45 Торино - Палермо
Недеља:
12.30 Наполи - Емполи
15.00 Аталанта - Ћезена
15.00 Ђенова - Милан
15.00 Парма - Лацио
20.45 Интер - Удинезе
Понедељак:
19.00 Каљари - Кјево
21.00 Верона - Сампдорија

Коментари / 0

Оставите коментар