Serija A: Ljajić spasilac Rome!

Fudbaleri Rome nisu uspeli da iskoriste remi Juventusa i približe se vodećoj "staroj dami" pošto su u 14. kolu izvukli samo bod protiv Sasuola odigravši 2:2, dok je oba pogotka za "vučicu" postigao Adem Ljajić.

Fudbal 06.12.2014 | 21:00
Serija A: Ljajić spasilac Rome!

Juventus nije uspeo da savlada Fjorentinu (0:0), a i torinski tim je mislima već u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, dok takvu situaciju, na tanjiru, nije iskoristila Roma, iako se očekivala laka pobeda protiv skromnog tima Sasuola.

Romi se tri minuta bila u šoku, jer je gostujuća ekipa postigla veoma lako dva gola, a da se nije ni pošteno preznojila. U 15. minutu lopta je došla do defanzivca "vučice" Mbiju koji je sa leve strane vratio loptu golmanu Morganu De Sanktisu, a onda je čuvar mreže, iz nepoznatih razloga, zadržao loptu i pokušao fintom da se oslobodi Simonea Zaze koji je klizećim startom ubacio loptu u mrežu.

Ako je prvi gol sigurno njegova greška, onda tri minuta kasnije nije imao nikakvih šansi da spreči i drugu loptu u svojoj mreži, jer je Misiroli lepom dugom loptom prebacio čitavu odbranu rimskog tima koja se u čudu našla što Zaza nije u ofsajdu, pa je italijanski reprezentativac u situaciji "1 na 1" lagano prevario De Sanktisa.

Sasuolo se lagano povukao i počeo da brani veliku prednost koju je stekao u glavnom gradu Italije, a onda je gostujućoj ekipi znantno olakšao posao iskusni Danijele De Rosi koji je bez potrebe počupao protivnika za dres i tako zaradio drugi žuti karton u 50. minutu.

Kada se činilo da će gosti lako doći do pobede, Roma se pobrinula da, koliko-toliko ne dopusti protivniku da ode lako sa tri boda, a u tome im je pomogao defanzivac Šime Vrsaljko koji je rukom igrao u svom šesnaestercu, a u 77. minutu Adem Ljajić je sa bele tačke smanjio na 2:1.

Ljajić je obraz Rome spasao u trećem minutu nadoknade kada je sačekao pas Florencija, koji je bio u ofsajdu, ali to pomoćni sudija nije mogao videti, jer se radilo o centimetrima, i sa šest metara zatresao mrežu za utešni bod.

Serija A, 14. kolo:
Petak:
Fjorentina - Juventus 0:0
Subota:
Roma - Sasuolo 2:2 (0:2)
(Ljajić 78pen, 90+3 - Zaza 15, 18)
20.45 Torino - Palermo
Nedelja:
12.30 Napoli - Empoli
15.00 Atalanta - Ćezena
15.00 Đenova - Milan
15.00 Parma - Lacio
20.45 Inter - Udineze
Ponedeljak:
19.00 Kaljari - Kjevo
21.00 Verona - Sampdorija

Komentari / 0

Ostavite komentar