Енергетику мора да води Херцеговац

Здравко Крсмановић, потпредсједник НДП-а и народни посланик у Скупштини Републике Српске сматра да министарство енергетике у Влади Републике Српске мора водити човјек из Херцеговине.

Република Српска 06.12.2014 | 17:24
Енергетику мора да води Херцеговац

За Крсмановића нема дилеме одакле треба бити министар енергетике у Влади Републике Српске и ко треба руководити Електропривредом. Он каже да на простору Херцеговине има довољно квалитетних кадрова који могу обављати те функције.

“Апсолутно је недопустиво да ниједан министар, није важно из које политичке партије, од Требиња до Бијељине не буде. И то неког озбиљно министарство. Нама је овдје интересантно Министарство енергетике јер хоћемо да он, тај човјек одговара овим људима. Сигуран сма да у садашњој Електропривреди, садашњем ХЕТ-у или ХЕ на Дрини или Термолектрана Гацко има човјек који може да води један систем као што је ЕРС. Не мора то бити госпођа Милекић која не смије штек дозу утакмнути јер се боји стрешће је струја и заврнути сијалицу. Ако је Петар Ђокић нечим заслужио да буде министар енергетике онда ми ви то реците. Ја знам шта год је узео то је опухао", тврди потпредсједник НДП-а.

Крсмановић тврди да је афера “Бобар банка” примјер организованог криминала И злочиначког удруживања. Он посебно истиче да је преко 160 милиона депозита блокирано у тој банци, а да МУП Републике Српске и Специјално тужилаштво не ради ништа по том питању, баш ни као у случају афере “Прислушкивање” за коју каже да упућује на политичку корупцију.

“Очито је да је неко извлачио приватни капитал, а покривао депозитима јавних предузећа. Нико се неће извући ко је дошао у позицију да или преко Бирча и Балакан инвестмент банке или Бобар банке то су тако доказиве ствари. Да неко ко дигне кредит не врати кредит. То је очито постојање организован криминалне групе и злочиначког удруживања”, каже Крсмановић.

Потпредсједник НДП-а није одбацио могућност да буде именован за директор СИПЕ, али истиче да је фаза формирања Савјета министара БиХ тек на почетку и да је сувише рано говорити о кадровским рјешењима.

“Буде ли на мени благослов ако будем тамо будите сигурни да ће радити “брезова метла” од Уне до Дрине. Апсолутно нико неће бити поштеђен, било којој политичкој партији припадао”, обећао је Крсмановић.

Крсмановић је и овај пут одбацио све шпекулације о његовим наводним преговорима са СНСД-еом и преласку у скупштинску већину наводећи да се ради о покушаја дестабилизације НДП-а, странке која је препозната као важан фактор у промјенама.

(БН ТВ)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

очигледно

06.12.2014 16:28

Очигледно је зато и одлучио промјенити страначки табор и од вјечитог лузера и криминала одмакети се и почети уз позицију нешто корисно радити и стварати тј. придружити се процесу јачања наше Отаџбине који траје од 2006.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сага Народа

06.12.2014 16:30

Црни Крсмане, умјесто да понављас да Цвијановицка нема легитимитет да формира Владу, ти јој јос предлазес министре. У праву си сто казес за поријекло министра енергетике (мада правило треба да буде способност а не поријекло) али води мало рацуна кад цес то изјавити. Тако дајес легитимност цисзмицама, а не глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

06.12.2014 16:36

Сто Херцеговац? Док се тако буду људи бирали Босна це бити вјецно слијепо цријево Европе.Треба да се бирају вриједни,способни и визионари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Дјокица

06.12.2014 16:48

Послусах га и одгледах. Јес' да је мало сиров и сељнкаст, ал би мого бити јеб.. играц за лопове, наравно ако у прослости није направио неко ср... или лоповлук. Ако је цист, мој гкас за СИПУ. Додик би други дан побјегао на Кипар или Русију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала Плава

06.12.2014 17:00

То навијаш за оног Луку Петровића, што је ХЕТ завио у црно. Видјела сам како му се шупкаш у оној ТВ емисији, а имао си довољно аргумената да га ондје јавно разоткријеш!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мандатар

06.12.2014 17:04

У праву је цовјек, херцеговина је база енергетике, мин пољопривреде Семберац то је логично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА ТАКО

06.12.2014 18:35

И ТРЕБА НА ИСТОКУ СУ РЕСУРСИ И ДИРЕКЦИЈЕ И ЖИРО РАЧУНЕ ТАМО ГДЈЕ СЕ ВРИЈЕДНОСТ СТАВАРА . РЕЦИМО У ДОБОЈ ТРЕБА СВЕ ВЕЗАНО ЗА ЖЕЉЕЗНИЦУ , НАРАВНО И ДОБИТ ДА ДЈЕЛИ СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ . АУТОПУТЕВЕ У БАРАЋЕ ИТД.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

милиција

06.12.2014 20:20

Каква СИПА и директор! Погледајте да директор СИПА мора бити полицајац са искуством, са цином Главни инспектор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФочаКМК

06.12.2014 20:41

опасан играч

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каквог петровица

06.12.2014 20:46

Не навија он ни за кога, оцито да мисли на себе кад ово казе, а и у праву је и треба бити херцеговац, логицно је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вага

06.12.2014 23:23

Нема нама помоћи. Нико од ових људи нема појма ни о чему. Ову земљу морају преузети математичари, дипломирани инжењери, биолози, фармацеути, информатичари, физичари итд. Ви који сте до сада водили ову земљу идите чувајте козе а ако нисте ни то способни, замолите их да се оне брину о вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт мрт

06.12.2014 23:36

Вино и сиреви могу имати географско порекло, министри не! Да ли це се икада гледати струцност!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИСТА ОД ПРИЦЕ

07.12.2014 05:08

То мјесто је одавно резервисано за велког струцњака,кад је струја,а Бога ми и друге ствари у питању,а то је Давидовиц Драгољуб звани Драго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре РС

07.12.2014 08:28

Изгледа да Србац Лактаси и Градиска имају само визионаре.Сви у влади су од тамо.У Српцу казу јос само два цовјека са дипломом средње сколе нису у администрацији.Али у току је досколовавање код Бакица.Па кад дају 5 хиљда за фаx посао их цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немој

07.12.2014 09:41

Немој и ти ко папци,поцео си хвалит и предлагати оне сто ти папке куписе. Одмакни се од њих и затупај Савез који ти је дао повјерење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.12.2014 11:50

Ре РС: А што крајишник? Можда да бјеле чизмице могу запослити сина у Бањалуци? Дајте онда нама министарство саобраћаја и комуникација! Већ смо ми слијепо цријево да не може бити слијепље због таквих расподјела. РЕ Мали Ђокица: Пријатељу увјек постоји оно "али" и шта је иза њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари мој

07.12.2014 15:37

Тако је !

ОДГОВОРИТЕ