Протести широм САД-а

Демонстранти широм САД протестовали су трећи дан за редом због одлуке пороте да не оптужи полицајца бјелца који је одговоран за смрт ненаоружаног Афроамериканца.

Свијет 06.12.2014 | 14:01
Протести широм САД-а

Афроамерикац, иначе астматичар, угушио се приликом хапшења.

Више стотина демонстраната шетало је Њујорком и многи од њих су на кратко легли на улицу и плочник у знак протеста. Они су шетали тротоарима Пете авеније и Менхетном носећи транспаренте и узвикујући слогане "Животи Афроамериканаца су важни" и "Не могу да дишем".

Демонстранти су касније блокирали саобраћај у Доњем Менхетну, због чега је више људи ухапшено. Међутим, полиција није објавила колико људи ухапсила.

Тензије широм САД су већ биле у порасту због прошлонедјељне одлуке велике пороте да не оптужи бијелог полицајца који је убио Афроамериканца Мајкла Брауна (18) у Фергусону, у Мисурију.

У Њу Џерсију је неколико десетина студената прошетало кроз Њу Брансвик, што је успорило саобраћај у шпицу и приморало град да одложи постављање јелке на тргу Монумент.

У Колораду су ученици напустили наставу да би протестовали због одлуке да не буде оптужен полицајац који је убио тинејџера у Фергусону.

На Флориди су активисти прошетали улицама и блокирали надвожњак који повезује Мајами са Мајами Бичем.

Протести су, углавном, били мирни.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

06.12.2014 13:21

Америчка демократија! Почело је, будите се американци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

09.12.2014 09:04

Само им је Обама донекле спас да је Буш сад на власти не би њих Било на улицама Али сад Обама испада И долази Бушевац

ОДГОВОРИТЕ