МЈ спремио 150 милиона за зиму!

Великан светског фудбала Манчестер јунајтед је у фази реновирања, а после скупих појачања која су стигла овог лета, очекује се да и у наредном прелазном року „црвени ђаволи” наставе са скупим трансферима и у ту сврху је припремљен буџет од 150 милиона евра.

Фудбал 06.12.2014 | 16:20
МЈ спремио 150 милиона за зиму!

На почетку ове сезоне опрему Јунајтеда су задужили Анхел ди Марија, Лук Шо, Андре Ерера, Маркос Рохо, Дели Блинд и Радамел Фалкао, који је дошао на позајмицу из Монака, а сви ови трансфери клуб су коштали укупно око 215 милиона евра.

Услед честих повреда изабраника Луја ван Гала, али и очигледних проблема на одређеним позицијама, пре свега у одбрани, троструки шампион Европе ће морати да настави са политиком довођења играча ако жели да избори пласман у Лигу шампиона наредне године.

Британски медији су углавном сложни око тога ко ће на зиму стићи на „Олд Трафорд”. Осим Радамела Фалкаа, од кога се очекује да и дефинитивно потпише уговор са Јунајтедом, верује се да ће у црвеном дресу од зиме играти и Кевин Стротман, Матс Хумелс, Дијего Годин, Натанијел Клајн и Дани Алвеш. Та имена се налазе на скоро свакој листи престижнијих медија у овој држави.

Левоноги везиста Роме Стротман због повреде лигамената пропустио је највећи део ове сезоне, и тек је ушао у тренажни процес, па је јасно да ако дође до трансфера, Рома неће моћи да наплати његову пуну вредност. Холанђанин је прошле сезоне у дресу вицешампиона Италије на 29 утакмица постигао шест голова и уписао седам асистенција.

О квалитетима немачког тандема Хумелс-Ројс не треба пуно причати. Дортмунд ове сезоне бележи катастрофалне резултате у Бундеслиги, и тешко је за поверовати да ће изборити Лигу шампиона наредне године, па је јасно да ће неки од њених најбољих играча тражити да промене средину. Ројс је већ поручио да не жели да продужи уговор са „милионерима”, па како му истиче уговор на крају сезоне, за очекивати је да ће Борусија покушати да га прода ове зиме и заради барем неки новац од његовог трансфера.

Најмање познато име на листи жеља челника Манчестера је десни бек Кристал Паласа Натанијел Клајн, који је ове сезоне на 14 премијерлигашких утакмица успео да упише и два гола. Предност овог 23-годишњака је та што он може једнако добро да покрије и позицију левог бека, па би Ван Гал имао у њему условно речено „дужу клупу”, што ће му бити неопходно ако се серија повреда настави. Од почетка сезоне у саставу Манчестера било је 42 повреде.

Списак појачања Манчестер јунајтеда по британским медијима:
Тајмс: Кевин Стротман, Радамел Фалкао, Матс Хумелс, Дијего Годин, Дани Алвеш, Натанијел Клајн, Марко Ројс, Виктор Валдес
Мирор: Кевин Стротман, Радамел Фалкао, Матс Хумелс, Дијего Годин, Дани Алвеш, Натанијел Клајн, Марко Ројс
Стар: Кевин Стротман, Матс Хумелс, Дијего Годин, Дани Алвеш, Натанијел Клајн, Марко Ројс, Виктор Валдес, Марио Геце
Гардијан: Кевин Стротман, Радамел Фалкао, Матс Хумелс, Дијего Годин, Дани Алвеш, Арјен Робен
Дејли Мејл: Кевин Стротман, Радамел Фалкао, Матс Хумелс, Дијего Годин, Дани Алвеш
Сан: Кевин Стротман, Матс Хумелс, Натанијел Клајн
Индепендент: Матс Хумелс, Натанијел Клајн, Дијего Годин, Ајмерик Лапорт
Телеграф: Кевин Стротман, Дијего Годин, Матс Хумелс, Натанијел Клајн, Радамел Фалкао
Манчестер ивнинг њуз: Герет Бејл

Коментари / 0

Оставите коментар