MJ spremio 150 miliona za zimu!

Velikan svetskog fudbala Mančester junajted je u fazi renoviranja, a posle skupih pojačanja koja su stigla ovog leta, očekuje se da i u narednom prelaznom roku „crveni đavoli” nastave sa skupim transferima i u tu svrhu je pripremljen budžet od 150 miliona evra.

Fudbal 06.12.2014 | 16:20
MJ spremio 150 miliona za zimu!

Na početku ove sezone opremu Junajteda su zadužili Anhel di Marija, Luk Šo, Andre Erera, Markos Roho, Deli Blind i Radamel Falkao, koji je došao na pozajmicu iz Monaka, a svi ovi transferi klub su koštali ukupno oko 215 miliona evra.

Usled čestih povreda izabranika Luja van Gala, ali i očiglednih problema na određenim pozicijama, pre svega u odbrani, trostruki šampion Evrope će morati da nastavi sa politikom dovođenja igrača ako želi da izbori plasman u Ligu šampiona naredne godine.

Britanski mediji su uglavnom složni oko toga ko će na zimu stići na „Old Traford”. Osim Radamela Falkaa, od koga se očekuje da i definitivno potpiše ugovor sa Junajtedom, veruje se da će u crvenom dresu od zime igrati i Kevin Strotman, Mats Humels, Dijego Godin, Natanijel Klajn i Dani Alveš. Ta imena se nalaze na skoro svakoj listi prestižnijih medija u ovoj državi.

Levonogi vezista Rome Strotman zbog povrede ligamenata propustio je najveći deo ove sezone, i tek je ušao u trenažni proces, pa je jasno da ako dođe do transfera, Roma neće moći da naplati njegovu punu vrednost. Holanđanin je prošle sezone u dresu vicešampiona Italije na 29 utakmica postigao šest golova i upisao sedam asistencija.

O kvalitetima nemačkog tandema Humels-Rojs ne treba puno pričati. Dortmund ove sezone beleži katastrofalne rezultate u Bundesligi, i teško je za poverovati da će izboriti Ligu šampiona naredne godine, pa je jasno da će neki od njenih najboljih igrača tražiti da promene sredinu. Rojs je već poručio da ne želi da produži ugovor sa „milionerima”, pa kako mu ističe ugovor na kraju sezone, za očekivati je da će Borusija pokušati da ga proda ove zime i zaradi barem neki novac od njegovog transfera.

Najmanje poznato ime na listi želja čelnika Mančestera je desni bek Kristal Palasa Natanijel Klajn, koji je ove sezone na 14 premijerligaških utakmica uspeo da upiše i dva gola. Prednost ovog 23-godišnjaka je ta što on može jednako dobro da pokrije i poziciju levog beka, pa bi Van Gal imao u njemu uslovno rečeno „dužu klupu”, što će mu biti neophodno ako se serija povreda nastavi. Od početka sezone u sastavu Mančestera bilo je 42 povrede.

Spisak pojačanja Mančester junajteda po britanskim medijima:
Tajms: Kevin Strotman, Radamel Falkao, Mats Humels, Dijego Godin, Dani Alveš, Natanijel Klajn, Marko Rojs, Viktor Valdes
Miror: Kevin Strotman, Radamel Falkao, Mats Humels, Dijego Godin, Dani Alveš, Natanijel Klajn, Marko Rojs
Star: Kevin Strotman, Mats Humels, Dijego Godin, Dani Alveš, Natanijel Klajn, Marko Rojs, Viktor Valdes, Mario Gece
Gardijan: Kevin Strotman, Radamel Falkao, Mats Humels, Dijego Godin, Dani Alveš, Arjen Roben
Dejli Mejl: Kevin Strotman, Radamel Falkao, Mats Humels, Dijego Godin, Dani Alveš
San: Kevin Strotman, Mats Humels, Natanijel Klajn
Independent: Mats Humels, Natanijel Klajn, Dijego Godin, Ajmerik Laport
Telegraf: Kevin Strotman, Dijego Godin, Mats Humels, Natanijel Klajn, Radamel Falkao
Mančester ivning njuz: Geret Bejl

Komentari / 0

Ostavite komentar