"За незаконитости одговараће Драгица"

Председник Србије Томислав Николић каже да је Фондација коју води његова супруга дуг његове породице Србији, а "ако има нешто противзаконито одговараће Драгица Николић".

Србија 06.12.2014 | 08:31
"За незаконитости одговараће Драгица"

Он је тако одговорио на питање зашто је тајна ко финансира Фонд Драгице Николић.

"Према прописима Србије и ЕУ они који донирају новац у добротовоне сврхе имају право да то чине анонимно. Сваки износ који је уплаћен проверава се у Републичкој управи за спречавање прања новца", објашњава Николић за Новости.

Он подсећа да је Фондација прикупила новац који "није државни, ни од тајкуна, ни од друге државе" и додаје да је после поплава уложила 3,5 милина евра и да "постоји евиденција до у литар киселе воде".

Потом је, каже, фондација уложиа 400.000 евра у санацију кућа о чему постоји к омплетна докукментација, а адаптирала је да породилишта и донирала опремо скоро сваком медицинском центру.

"Фондација неће стати, то је дуг моје породице Србији. ако има нешто противзаконито, одговараће Драгица Николић", поручује српски лидер.

Говорећи о бизнисмену Милану Беку, он је рекао да га је обишао у болници.

"Бека сам назвао својим пријатељем кад ме на то нико ни је терао. Ценим то што је дошао да ме види кад сам штрајковао глађу. Човек када вам учини добро морате добрим и да му вратити", рекао је Николић.

Према његовим речима, Беко је жртва и могао је да погине а "срећом, остао је жив".

На бизнисмена Милана Бека прошлог месеца извршен је атентант када је задобио више прострелних рана.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РАСИМ КЛАСУРА

06.12.2014 08:07

ИЗГЛЕДА ЦЕ БИТИ АПСАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.12.2014 20:21

Шкрипииииииииииииии

ОДГОВОРИТЕ