Вукчевић наложио истрагу

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић наредио је провођење истраге против пет лица осумњичених да су 27. марта 1993. године учествовала у отмици и убиству 20 путника из воза у мјесту Штрпци.

Србија 05.12.2014 | 19:28
Вукчевић наложио истрагу

Послије 21 године, заједничким напорима Тужилаштва БиХ и Тужилаштва за ратне злочине Србије, као и полицијских агенција двије земље, учињен је велики корак у расвјетљавању злочина над грађанима тадашње СР Југославије, који су отети у мјесту Штрпци, а потом звјерски мучени и убијени, саопштено је српског Тужилаштва.

На основу Вукчевићеве наредбе, припадници Службе МУП-а Србије за откривање ратних злочина рано јутрос ухапсили су петоро осумњичених за ратни злочин против цивилног становништва. Истовремено, у БиХ је ухапшено десет осумњичених.

Ова лица осумњичена су да су извела из воза 20 путника, од којих је 18 било бошњачке, један хрватске националности и још једно лице, страни држављанин, највероватније афричког или арапског поријекла, које никада није идентификовано. 

Осумњичени су лица из воза опљачкали и претукли у школи у Прелову, а потом их одвели до напуштене куће близу обале ријеке Дрине. 

Хицима из ватреног оружја убили су: Есада Капетановића, Илијаза Личину, Фехима Бакију, Шећа Софтића, Рафета Хусовића, Халила Зупчевића, Сенада Ђечевића, Јусуфа Растодера, Исмета Бабачића, Тому Бузова, Адема Аломеровића, Мухедина Ханића, Сафета Прељевића, Џафера Топузовића, Расима Ћорића, Фикрета Мемовића, Февзију Зековића, Нијазима Кајевића и Звездана Зуличића. 

У околини језера Перућац су 2010. године пронађени и идентификовани посмртни остаци отетих Расима Ћорића, Јусуфа Растодера, Халила Зупчевића и Илијаза Личине.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

05.12.2014 19:52

како је и овај ревносан кад треба хапсити Србе.А Дивјаку не мозе ниста,Ганиц му се смеје у лице,Јурисица морао пустити,Орица није смео поменути висе е али Србе то мозе увек.Ту он зарадјује бодове .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ја

05.12.2014 20:56

Па то су његови пријатељи ове сто си набројао горе ,а има код нас висе Вукцевица није овај јарац једини

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.12.2014 23:35

Па гдје сада "опасни" Вучић да смјени овога не знам како да га назовем и Векарића! Направише геноцид над Србима. ЕУ је чудо. Живјеле Румунија и Бугарска!?

ОДГОВОРИТЕ