МЈ - Галактикоси! На Трафорд долазе...?!

Енглески медији преносе да је управа спремна да после 150 милиона фунти на летошња појачања на крају сезоне још једном покаже фудбалском свету колико је моћан клуб из Манчестера.

Фудбал 06.12.2014 | 00:00
МЈ - Галактикоси! На Трафорд долазе...?!

Једна сезоне ван Европе није се свидела људима у Манчестер јунајтеду, а још мање им се допада опасност да и наредне остану у прашини Челсија и градског ривала Манчестер Ситија. Стога су на Олд Трафорду решили да учине све што је у њиховој моћи како би се поново издигли на сам врх. И неће превише мудровати и измишљати топлу воду. Само ће прекопирати најбоље. Преведено, прекопираће како то ради мадридски Реал.

Остврски медији наиме тврде да је руководство Манчестер јунајтедо спремно да после 150 милиона фунти потрошених на летња појачања наставе да копају по клупском трезору не би ли испунили апсолутно сваку жељу Луја ван Гала. Граница? Не постоји! Све је дозвољено холандском стручњаку.

Угледни Гардијан предвиђа да ће Ван Гал огромно богатство Манчестер јунајтеда искористити да појача конкуренцију у вези, на десном беку, можда на позицији нападача, али пре свега на месту штопера. Тачније, да ће кенути у напад на Роминог Кевина Стротмана (30.000.000 фунти), Матса Хумелса из Борусије Дортмунд (35.000.000), Дијега Година, члана шампионске екипе мадридског Атлетика (25.000.000), Данија Алвеса који броји последње дане у Барселони (15.000.000), а можда и на драгуљ у лику Арјена Робена.

Бајерн наравно неће пристати на цену мању од 40.000.000 фунти. Дејли Мејл стидљиво помиње још једног играча Борусије Марка Ројса, а не трена заборавити ни да Радамел Фалкао на Театру снова игра као позајмљен играч, па ће Ван Гал прво морати да одлучи да ли да откупи његов уговор за 43.500.000 евра или да покуша да за тај новац доведе неко боље решење.

Све то ће као последицу имати и бројне одласке. Уосталом, било их је и летос када је 11 играча напустило клуб, а деветорица отишла на позајмице. Нани, Том Клеверли, Хавијер Чичарито Ернандез (на позајици у Реалу), Ник Пауел, Рис Џејмс, Мајкл Кејн, Андерс Линдегард… Сви они су вишак код Ван Гала.

Питање је такође које ће од замисли управа клуба успети да спроведе у дело. Рецимо, кад је у питању Годин Атлетико није вољан за сарадњу.
"Хајде да причамо нечем другом… Колико? Само 20?! За Година? Мора да је грешка", слатко се насмејао тренер Дијего Симеоне замољен да прокоментарише интересовање Манчестер јунајтеда.

Иначе, британски медији нешто ређе у везу са Манчестер јунајтедом доводе и десног бека Саутемптона Натанијела Клајна, голмана Виктора Валдеза, Емерика Лапорта, суперталентованог штопера Атлетик Билбаа, па и Герета Бејла и Марија Гецеа? У ова два последња случаја ипак извори нису тако сигурни.

Коментари / 0

Оставите коментар