MJ - Galaktikosi! Na Traford dolaze...?!

Engleski mediji prenose da je uprava spremna da posle 150 miliona funti na letošnja pojačanja na kraju sezone još jednom pokaže fudbalskom svetu koliko je moćan klub iz Mančestera.

Fudbal 06.12.2014 | 00:00
MJ - Galaktikosi! Na Traford dolaze...?!

Jedna sezone van Evrope nije se svidela ljudima u Mančester junajtedu, a još manje im se dopada opasnost da i naredne ostanu u prašini Čelsija i gradskog rivala Mančester Sitija. Stoga su na Old Trafordu rešili da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se ponovo izdigli na sam vrh. I neće previše mudrovati i izmišljati toplu vodu. Samo će prekopirati najbolje. Prevedeno, prekopiraće kako to radi madridski Real.

Ostvrski mediji naime tvrde da je rukovodstvo Mančester junajtedo spremno da posle 150 miliona funti potrošenih na letnja pojačanja nastave da kopaju po klupskom trezoru ne bi li ispunili apsolutno svaku želju Luja van Gala. Granica? Ne postoji! Sve je dozvoljeno holandskom stručnjaku.

Ugledni Gardijan predviđa da će Van Gal ogromno bogatstvo Mančester junajteda iskoristiti da pojača konkurenciju u vezi, na desnom beku, možda na poziciji napadača, ali pre svega na mestu štopera. Tačnije, da će kenuti u napad na Rominog Kevina Strotmana (30.000.000 funti), Matsa Humelsa iz Borusije Dortmund (35.000.000), Dijega Godina, člana šampionske ekipe madridskog Atletika (25.000.000), Danija Alvesa koji broji poslednje dane u Barseloni (15.000.000), a možda i na dragulj u liku Arjena Robena.

Bajern naravno neće pristati na cenu manju od 40.000.000 funti. Dejli Mejl stidljivo pominje još jednog igrača Borusije Marka Rojsa, a ne trena zaboraviti ni da Radamel Falkao na Teatru snova igra kao pozajmljen igrač, pa će Van Gal prvo morati da odluči da li da otkupi njegov ugovor za 43.500.000 evra ili da pokuša da za taj novac dovede neko bolje rešenje.

Sve to će kao posledicu imati i brojne odlaske. Uostalom, bilo ih je i letos kada je 11 igrača napustilo klub, a devetorica otišla na pozajmice. Nani, Tom Kleverli, Havijer Čičarito Ernandez (na pozajici u Realu), Nik Pauel, Ris Džejms, Majkl Kejn, Anders Lindegard… Svi oni su višak kod Van Gala.

Pitanje je takođe koje će od zamisli uprava kluba uspeti da sprovede u delo. Recimo, kad je u pitanju Godin Atletiko nije voljan za saradnju.
"Hajde da pričamo nečem drugom… Koliko? Samo 20?! Za Godina? Mora da je greška", slatko se nasmejao trener Dijego Simeone zamoljen da prokomentariše interesovanje Mančester junajteda.

Inače, britanski mediji nešto ređe u vezu sa Mančester junajtedom dovode i desnog beka Sautemptona Natanijela Klajna, golmana Viktora Valdeza, Emerika Laporta, supertalentovanog štopera Atletik Bilbaa, pa i Gereta Bejla i Marija Gecea? U ova dva poslednja slučaja ipak izvori nisu tako sigurni.

Komentari / 0

Ostavite komentar