Комеморација и сахрана Аца Петровића

Кошаркашки тренер Ацо Петровић сахрањен је на Новом бежанијском гробљу, а велики број људи из света игре под обручима одао је пошту великом стручњаку.

Кошарка 05.12.2014 | 16:00
Комеморација и сахрана Аца Петровића

После дирљиве комеморације у СЦ "Шумице", сахрана је одржана на Новом бежанијском гробљу у пратњи најуже породице, фамилије, пријатеља, сарадника, колега и кошаркаше са којима је радио током богате каријере, како на клупском нивоу, тако и у репрезентацији Србије са којом је 2009. године освојио европско сребро.

На сахрани су били Предраг Даниловић, Игор Ракочевић, Жарко Варајић, Раша Радовановић, Жарко Чабаркапа, Зоран Стевановић, Мирослав Берић, Млађан Шилобад, Владимир Кузмановић, Огњен Ашкрабић, Марко Кешељ, Ранко Велимировић, Влада Вукоичић, Слободан Клипа, Мирослав Мута Николић, Владе Ђуровић, Мишко Марић, Марко Ивановић, Владислав Лале Лучић и Милован Степандић, којима су се придружили председник КСС Драган Ђилас, челник Удружења кошаркашких тренера Србије Јово Малешевић, затим Небојша Човић, Дејан Томашевић, Братислав Ђорђевић, Јовица Антонић, Горан Грбовић, Зоран Сретеновић, Влада Драгутиновић, Оливер Поповић, Горан Смиљанић, Драган Тарлаћ и бројни други људи из света кошарке.

Ацо Петровић је боловао од амиотрофичне латералне склерозе, а стање му се погоршало у мају 2014. године. Преминуо је у 55. години, док му је европски кошаркашки свет давао безрезервну подршку у борби против тешке болести.

Овај стручњак је у тренерској каријери водио Раднички Београд, Црвену звезду, ФМП, Хемофарм, Локомотиву из Ростова, Уникс, Жалгирис и Азовмаш. Као помоћник Светислава Пешића у селекцији Југославије освојио је златне медаље на Европском првенству 2001. и на Светском првенству 2002. године, а као асистент селектора Душана Ивковића освојио је сребрну медаљу на Европском првенству 2009. године.

Коментари / 0

Оставите коментар