Пореска милина

Онај најгори сценариста из Б продукција да је седео и осмишљавао заплете и глупости, имао би шта да научи у милој нам држави. Наравно, све ово да на филму гледамо, коментари би били у стилу: “Претера га, брате, ово је и за најгори амерички филм много!”

Република Српска 05.12.2014 | 21:20
Пореска милина

Ништа овде много није, па ни помињање пореза на нежење и необрађену земљу. Као да нам је већина обрађена, па само фали онај мали део необрађени, а пољопривреда најјача у Европи са оволиком Владином  бригом!

А да ко ће други поменути овакве предлоге до вољени Миле Ил Дицксунг. Можда је заборавио да у постојећим законима постоје одбици на  издржаване чланове породице и слично, па му га на исто дође, само што се поврат добија на свето Никад, а можда ни тада.

Прошле године посланик СПС-а у Србији је, такође, предлагао порез на нежење и уседелице. Претпрошле године су у Немачкој млади демохришћани тражили да Немци без деце плаћају држави посебну накнаду за финансирање здравственог  осигурања у будућности. Исте године у Македонији била је иницијатива партије Трајно македонско радикално обједињење (ТМРО), која је затражила увођење момачког пореза за нежење као меру за повећавање наталитета.

И у Хрватској је такав “самачки” порез помињан 2009.године, па није заживео због дискриминације особина. Мало ко се сећа да је у Котор-Вароши 2010. године посланик СДС-а Миле Перишић предлагао
порез на нежење, неудате и парове без деце у сврху подизања наталитета. У ту сврху је написао чак и стихове!

Очито нам је велики друштвени проблем управо жаба – било да види коња да се поткива, па и она дигне ногу, било да ваља прогутати неку ако већ мораш, било онај чувени синдром куване жабе или, што је константа, оно  да мораш пољубити хиљаду жаба док не дочекаш принца. Колико ћемо жаба ми још морати љубити док не дочекамо неког нормалног, то више ниједна пророчица не може са сигурношћу да погоди управо због овог синдрома куване жабе, од којег је оболело макар две трећине становништва.

Ако нема Јужног тока, као Потемкинове стратегије развоја Републике Српске, удри по нежењама.
Да видим разраду и тог закона, у складу са свим могућим конвенцијама о људским правима које смо у уставе уградили и од њих се у пракси оградили.

Шта ћемо са удовцима и удовицама, разведенима, породицама које не могу имати деце, шта са геј популацијом и како им омогућити сва права уколико хоће да имају децу, вероватно ће мудре правне главе из Владе или какав инострани експертски тим да пореда по члановима овог епохалног закона.

Сад, могуће је да се предвиди и неки фонд за субвенционирање преварених мужева и жена, а распуштеницама и распуштенцима да се додели макар какав грант годишње не би ли се распустили и браку препустили начисто.

Можда и буџетске агенције за посредовање у склапању бракова? Не би била лоша идеја, јер понестаје идеја за директорска места, с обзиром да удомљени по општинама сада имају амбицију да се примакну
Влади и остану вечно у Комплексу.

Дакле, прво ти овлаштена агенција да потврду о аутентичности, након опсежне провере, онда Агенција за посредовање у склапању бракова излиста партијски и национално подобне партнере, након чега Агенција за организовање свадби преузме да о твом трошку уприличи славље са партијски подобним певачима и одабраном цатерингу, а у неким случајевима лично Вођа да отпева нешто! Следећи корак је пријава Агенцији за оплодњу, која ће будно мотрити активности на прављењу новог подобног потомства, са утврђеним роковима за колико времена се мора донети  потврда из породилишта. Ако се рок прекорачи, случај се прослеђује релевантном оделењу Пореске управе.

У случају успеха, односно потомства, прво се учлањују у зна се коју партију, након чега се предмет враћа на даље посматрање Агенцији за мониторинг бракова и утврђивање нивоа ризика од развода. Уколико се  покаже на разводометру (који ће развити посебна комисија Владе у јавно-приватном партнерству са подобном фирмом) да је ризик од развода и за промил већи од 50 посто, прослеђују се на хитну обраду Јавној управи за спречавање браколомства, а укључиће се и Савет за заштиту уставног
поретка Републике Српске, јер њихов систем праћења и обавештавања о скривеним нежењама, опасностима по брачну заједницу или избегавање сексуалних активности и кориштење заштите од трудноће биће круцијалан!

Секс осматрање и извиђање, у складу са традиционалним вредностима нашег друштва. Ако се утврди постојање ванбрачног детета, предмет хитно проследити Агенцији за утврђивање мајчинства, јер очинство ће утврђивати Агенција  за спречавање сукоба брачног интереса, пошто је пракса показала да се велики проценат очева налази управо у органима власти, па даље  поступање није потребно, већ се у сврху спречавање медијске сатанизације и заштите одабраних и оданих аутоматски додељује грант за
подршку србизације.

Није више “Хлеба и игара” мото, сад је “Игара и пореза”, па удри, Миле, где год стигнеш! Крени од своје десне руке и заврши на властитој земљи. Очито жаба, кривих дрва и будала никад нестати неће. И одмах да
се навежба она песма: “Данас, мајко, жениш свога сина, сина због папира. Данас, мајко, ти таx фрее буди, ти таx фрее буди, нека ти срце испуни Милина, Пореска Милина...

Магазин "Дани"

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мостар

05.12.2014 06:54

Ожењенима треба давати мјесечну надокнаду због душевне боли и траума којима су изложени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.12.2014 07:34

Ма у овој држави је све у реду, народ има пара не зна шта са њима, па Баја мора да измишља како нешто узети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага

05.12.2014 08:24

Ово је преврсило сваку мјеру,јер толико је боли нанесено овом напаценом народу да висе нема гдје стајати.Болесним умовима нема краја. Сви колективну тузбу суду за људска права,унистили су нам зивот,право на постојање,мисљење,ходање,смијање,спавање,одлуцивање, дисање,итд.Хвала господји Цениц на овако дивном тексту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

05.12.2014 08:32

А и одгајати дјецу у БиХ је лако, нема пореза на млијеко, пелене...А када их требате уписати у сколу ту је велики и квалитетан избор скола и наставног кадра... Ма милина бозија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

05.12.2014 08:51

Не знам како се нису сјетили да уведу порезе на живот свима онима који се не клањају сада већ малом Баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуперак

05.12.2014 08:56

Нека вјецно зиви Зељка Цвијановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

05.12.2014 09:08

Жуту траку свима који не припадају СНСД-у и само њима наплаћивати порез што су живи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свакоме би они наплацивали

05.12.2014 10:36

Наплациваце они и цлановима снсд-а,онима који немају кумове и родајаке у власти.Наплациваце и снсдеовцима који нису лијепили плакате за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

05.12.2014 14:55

Докторка економских наука Светлана Ценић, коју ја као стручну особу веома цијеним, је показала овим интервјуем стварно стање ствари у Босни и Херцеговини, у оба ЕНТИТЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав Бисерчић

05.12.2014 15:54

Мислим да је Додик много пута показао да нема памети а овдје је претерао. Поштено би било да се нежењама омогући проналазак младе а не порез. Ето на примјер на Мањачи само у два села има 50 момака а нема ниједна одрасла дјевојка. Ја би предложио да влада оснује агенцију за посредовање тако што би дјевојке из Русије, Белорусије иосталих држава долазиле не дружење са српским нежењама који ћиве на селима. Ако би се неки брак склопио држава би морала да омогући све услове за њихову дјецу. Услов државне помоћи би био да младенци живе на селу младожење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

05.12.2014 16:32

Требало би увести порез на будале, погодило би и предлагаце закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порез на порез

05.12.2014 18:56

Измисли ти Милораде "порез" да нам деца не напустају дрзаву,ако несто знас,све остало це доци на своје без твојих пореза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

07.12.2014 13:12

Зашто нам наши"експерти" продају памет преко федералних медија?Зашто се активо не укључу у привреду РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ?Светлана је била у власти а и онда смо се звали РЕПУБЛИКА СРПСКА'''

ОДГОВОРИТЕ