Poreska milina

Onaj najgori scenarista iz B produkcija da je sedeo i osmišljavao zaplete i gluposti, imao bi šta da nauči u miloj nam državi. Naravno, sve ovo da na filmu gledamo, komentari bi bili u stilu: “Pretera ga, brate, ovo je i za najgori američki film mnogo!”

Republika Srpska 05.12.2014 | 21:20
Poreska milina

Ništa ovde mnogo nije, pa ni pominjanje poreza na neženje i neobrađenu zemlju. Kao da nam je većina obrađena, pa samo fali onaj mali deo neobrađeni, a poljoprivreda najjača u Evropi sa ovolikom Vladinom  brigom!

A da ko će drugi pomenuti ovakve predloge do voljeni Mile Il Dicksung. Možda je zaboravio da u postojećim zakonima postoje odbici na  izdržavane članove porodice i slično, pa mu ga na isto dođe, samo što se povrat dobija na sveto Nikad, a možda ni tada.

Prošle godine poslanik SPS-a u Srbiji je, takođe, predlagao porez na neženje i usedelice. Pretprošle godine su u Nemačkoj mladi demohrišćani tražili da Nemci bez dece plaćaju državi posebnu naknadu za finansiranje zdravstvenog  osiguranja u budućnosti. Iste godine u Makedoniji bila je inicijativa partije Trajno makedonsko radikalno objedinjenje (TMRO), koja je zatražila uvođenje momačkog poreza za neženje kao meru za povećavanje nataliteta.

I u Hrvatskoj je takav “samački” porez pominjan 2009.godine, pa nije zaživeo zbog diskriminacije osobina. Malo ko se seća da je u Kotor-Varoši 2010. godine poslanik SDS-a Mile Perišić predlagao
porez na neženje, neudate i parove bez dece u svrhu podizanja nataliteta. U tu svrhu je napisao čak i stihove!

Očito nam je veliki društveni problem upravo žaba – bilo da vidi konja da se potkiva, pa i ona digne nogu, bilo da valja progutati neku ako već moraš, bilo onaj čuveni sindrom kuvane žabe ili, što je konstanta, ono  da moraš poljubiti hiljadu žaba dok ne dočekaš princa. Koliko ćemo žaba mi još morati ljubiti dok ne dočekamo nekog normalnog, to više nijedna proročica ne može sa sigurnošću da pogodi upravo zbog ovog sindroma kuvane žabe, od kojeg je obolelo makar dve trećine stanovništva.

Ako nema Južnog toka, kao Potemkinove strategije razvoja Republike Srpske, udri po neženjama.
Da vidim razradu i tog zakona, u skladu sa svim mogućim konvencijama o ljudskim pravima koje smo u ustave ugradili i od njih se u praksi ogradili.

Šta ćemo sa udovcima i udovicama, razvedenima, porodicama koje ne mogu imati dece, šta sa gej populacijom i kako im omogućiti sva prava ukoliko hoće da imaju decu, verovatno će mudre pravne glave iz Vlade ili kakav inostrani ekspertski tim da poreda po članovima ovog epohalnog zakona.

Sad, moguće je da se predvidi i neki fond za subvencioniranje prevarenih muževa i žena, a raspuštenicama i raspuštencima da se dodeli makar kakav grant godišnje ne bi li se raspustili i braku prepustili načisto.

Možda i budžetske agencije za posredovanje u sklapanju brakova? Ne bi bila loša ideja, jer ponestaje ideja za direktorska mesta, s obzirom da udomljeni po opštinama sada imaju ambiciju da se primaknu
Vladi i ostanu večno u Kompleksu.

Dakle, prvo ti ovlaštena agencija da potvrdu o autentičnosti, nakon opsežne provere, onda Agencija za posredovanje u sklapanju brakova izlista partijski i nacionalno podobne partnere, nakon čega Agencija za organizovanje svadbi preuzme da o tvom trošku upriliči slavlje sa partijski podobnim pevačima i odabranom cateringu, a u nekim slučajevima lično Vođa da otpeva nešto! Sledeći korak je prijava Agenciji za oplodnju, koja će budno motriti aktivnosti na pravljenju novog podobnog potomstva, sa utvrđenim rokovima za koliko vremena se mora doneti  potvrda iz porodilišta. Ako se rok prekorači, slučaj se prosleđuje relevantnom odelenju Poreske uprave.

U slučaju uspeha, odnosno potomstva, prvo se učlanjuju u zna se koju partiju, nakon čega se predmet vraća na dalje posmatranje Agenciji za monitoring brakova i utvrđivanje nivoa rizika od razvoda. Ukoliko se  pokaže na razvodometru (koji će razviti posebna komisija Vlade u javno-privatnom partnerstvu sa podobnom firmom) da je rizik od razvoda i za promil veći od 50 posto, prosleđuju se na hitnu obradu Javnoj upravi za sprečavanje brakolomstva, a uključiće se i Savet za zaštitu ustavnog
poretka Republike Srpske, jer njihov sistem praćenja i obaveštavanja o skrivenim neženjama, opasnostima po bračnu zajednicu ili izbegavanje seksualnih aktivnosti i korištenje zaštite od trudnoće biće krucijalan!

Seks osmatranje i izviđanje, u skladu sa tradicionalnim vrednostima našeg društva. Ako se utvrdi postojanje vanbračnog deteta, predmet hitno proslediti Agenciji za utvrđivanje majčinstva, jer očinstvo će utvrđivati Agencija  za sprečavanje sukoba bračnog interesa, pošto je praksa pokazala da se veliki procenat očeva nalazi upravo u organima vlasti, pa dalje  postupanje nije potrebno, već se u svrhu sprečavanje medijske satanizacije i zaštite odabranih i odanih automatski dodeljuje grant za
podršku srbizacije.

Nije više “Hleba i igara” moto, sad je “Igara i poreza”, pa udri, Mile, gde god stigneš! Kreni od svoje desne ruke i završi na vlastitoj zemlji. Očito žaba, krivih drva i budala nikad nestati neće. I odmah da
se navežba ona pesma: “Danas, majko, ženiš svoga sina, sina zbog papira. Danas, majko, ti tax free budi, ti tax free budi, neka ti srce ispuni Milina, Poreska Milina...

Magazin "Dani"

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Mostar

05.12.2014 06:54

Oženjenima treba davati mjesečnu nadoknadu zbog duševne boli i trauma kojima su izloženi.

ODGOVORITE
Name

Nikola

05.12.2014 07:34

Ma u ovoj državi je sve u redu, narod ima para ne zna šta sa njima, pa Baja mora da izmišlja kako nešto uzeti.

ODGOVORITE
Name

gaga

05.12.2014 08:24

Ovo je prevrsilo svaku mjeru,jer toliko je boli naneseno ovom napacenom narodu da vise nema gdje stajati.Bolesnim umovima nema kraja. Svi kolektivnu tuzbu sudu za ljudska prava,unistili su nam zivot,pravo na postojanje,misljenje,hodanje,smijanje,spavanje,odlucivanje, disanje,itd.Hvala gospodji Cenic na ovako divnom tekstu.

ODGOVORITE
Name

CC

05.12.2014 08:32

A i odgajati djecu u BiH je lako, nema poreza na mlijeko, pelene...A kada ih trebate upisati u skolu tu je veliki i kvalitetan izbor skola i nastavnog kadra... Ma milina bozija.

ODGOVORITE
Name

Petar

05.12.2014 08:51

Ne znam kako se nisu sjetili da uvedu poreze na život svima onima koji se ne klanjaju sada već malom Baji.

ODGOVORITE
Name

Cuperak

05.12.2014 08:56

Neka vjecno zivi Zeljka Cvijanovic.

ODGOVORITE
Name

Pantelija

05.12.2014 09:08

Žutu traku svima koji ne pripadaju SNSD-u i samo njima naplaćivati porez što su živi.

ODGOVORITE
Name

Svakome bi oni naplacivali

05.12.2014 10:36

Naplacivace oni i clanovima snsd-a,onima koji nemaju kumove i rodajake u vlasti.Naplacivace i snsdeovcima koji nisu lijepili plakate za njih

ODGOVORITE
Name

Mujo

05.12.2014 14:55

Doktorka ekonomskih nauka Svetlana Cenić, koju ja kao stručnu osobu veoma cijenim, je pokazala ovim intervjuem stvarno stanje stvari u Bosni i Hercegovini, u oba ENTITETA.

ODGOVORITE
Name

Борислав Бисерчић

05.12.2014 15:54

Мислим да је Додик много пута показао да нема памети а овдје је претерао. Поштено би било да се нежењама омогући проналазак младе а не порез. Ето на примјер на Мањачи само у два села има 50 момака а нема ниједна одрасла дјевојка. Ја би предложио да влада оснује агенцију за посредовање тако што би дјевојке из Русије, Белорусије иосталих држава долазиле не дружење са српским нежењама који ћиве на селима. Ако би се неки брак склопио држава би морала да омогући све услове за њихову дјецу. Услов државне помоћи би био да младенци живе на селу младожење.

ODGOVORITE
Name

stojan

05.12.2014 16:32

Trebalo bi uvesti porez na budale, pogodilo bi i predlagace zakona.

ODGOVORITE
Name

Porez na porez

05.12.2014 18:56

Izmisli ti Milorade "porez" da nam deca ne napustaju drzavu,ako nesto znas,sve ostalo ce doci na svoje bez tvojih poreza.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

07.12.2014 13:12

Zašto nam naši"eksperti" prodaju pamet preko federalnih medija?Zašto se aktivo ne uključu u privredu REPUBLIKE SRPSKE?Svetlana je bila u vlasti a i onda smo se zvali REPUBLIKA SRPSKA'''

ODGOVORITE