Локални званичници више да сарађују

Отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил поручио је данас лидерима свих парламентарних странака и челницима власти у Брчко дистрикту да морају више да сарађују и да хитно дјелују на рјешавању проблема.

Босна и Херцеговина 04.12.2014 | 19:04
Локални званичници више да сарађују

Хил је рекао новинарима у Брчком да је о кризи у функционисању локалне скупштине разговарао данас са градоначелником Брчког, предсједником локалног парламента и са Иваном Крндељом, као представником опозиције.

"Не постоје лаки одговори на многа питања, али мора постојати више сарадње. Мора се више радити на рјешавању проблема и схватити да постоји хитност у њиховом рјешавању", рекао је Хил након одвојених састанака са локалним званичницима у Брчком.

Он је навео да је претходно разговарао са грађанима Брчког, који су изразили забринутост због питања функционисања локалне скупштине.

"Пренијели су ми да Скупштина Брчко дистрикта не функционише баш најбоље и да од љетос није усвојила ни један закон, те да се сада воде разговори о буџету", рекао је Хил.

Хил је, након разговора са локалним званичницима посјетио Одјељење Владе Брчко диструкта за јавну безбједност, гдје је разговарао о ситуацији током и након поплава на овом подручју.

Састанку је присуствовао и министар одбране БиХ Зекеријах Осмић, који је истакао да је имао изузетну сарадњу по питању заједничког дјеловања у спашавању током поплава.


Коментари / 0

Оставите коментар