Lokalni zvaničnici više da sarađuju

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil poručio je danas liderima svih parlamentarnih stranaka i čelnicima vlasti u Brčko distriktu da moraju više da sarađuju i da hitno djeluju na rješavanju problema.

Bosna i Hercegovina 04.12.2014 | 19:04
Lokalni zvaničnici više da sarađuju

Hil je rekao novinarima u Brčkom da je o krizi u funkcionisanju lokalne skupštine razgovarao danas sa gradonačelnikom Brčkog, predsjednikom lokalnog parlamenta i sa Ivanom Krndeljom, kao predstavnikom opozicije.

"Ne postoje laki odgovori na mnoga pitanja, ali mora postojati više saradnje. Mora se više raditi na rješavanju problema i shvatiti da postoji hitnost u njihovom rješavanju", rekao je Hil nakon odvojenih sastanaka sa lokalnim zvaničnicima u Brčkom.

On je naveo da je prethodno razgovarao sa građanima Brčkog, koji su izrazili zabrinutost zbog pitanja funkcionisanja lokalne skupštine.

"Prenijeli su mi da Skupština Brčko distrikta ne funkcioniše baš najbolje i da od ljetos nije usvojila ni jedan zakon, te da se sada vode razgovori o budžetu", rekao je Hil.

Hil je, nakon razgovora sa lokalnim zvaničnicima posjetio Odjeljenje Vlade Brčko distrukta za javnu bezbjednost, gdje je razgovarao o situaciji tokom i nakon poplava na ovom području.

Sastanku je prisustvovao i ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, koji je istakao da je imao izuzetnu saradnju po pitanju zajedničkog djelovanja u spašavanju tokom poplava.


Komentari / 0

Ostavite komentar