БиХ посвећена борби против тероризма

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија рекао је да је БиХ посвећена борби против тероризма и активностима глобалне коалиције у борби против "Исламске државе".

Босна и Херцеговина 04.12.2014 | 18:03
БиХ посвећена борби против тероризма

Лагумџија је данас учествовао на засједању министарског савјета ОЕБС-а које се одржава у Базелу, на позив предсједавајућег ОЕБС-а и министра иностраних послова Швајцарске Конфедерације Дидијеа
Буркхалтера, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Лагумџија је нагласио да је борба против тероризма могућа само кроз свеобухватан и заједнички напор међународне заједнице са крајњим циљем промоције заједничког друштва и вриједности.

Говорећи о постизборним активностима у БиХ, Лагумџија је нагласио да нова власт мора бити формирана на плаформи нове ЕУ иницијативе према БиХ гдје приоритете треба да чине економско управљање, владавина права и боља функционалност државе.

У оквиру пленарне сесије засједања уприличена је свечана церемонија потписивања Амандмана на Споразум о субрегионалној контроли наоружања.

Лагумџија је изразио задовољство због потписивања Амандмана којима се власништво над имплементацијом Споразума о субрегионалној контроли наоружања пребацује на земље региона, оцијенивши то историјским успјехом за земље региона.

Он је оцијенио да су главни циљеви Споразума постигнути успостављањем услова за трајан и стабилан мир, унапређењем сарадње у области безбједности и одбране као и постизањем завидног нивоа транспарентности и узајамног повјерења.

У фокусу дискусије 50 министара иностраних послова и других представника земаља чланица, земаља и организација партнера ОЕБС-а на овогодишњем засједању Министарског савјета су криза у Украјини, борба против тероризма и смјернице за даљње дјеловање ОЕБС-а, којим ће од 1. јануара 2015. године предсједавати Србија.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мирис дуња

04.12.2014 19:20

Ко је овај. Није ли он доживио дебакл?

ОДГОВОРИТЕ