Шешељ неће добровољно у Хаг

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ изјавио је данас да се ништа у његовом ставу о евентуалном повратку у Хаг није промијенило, да он тамо добровољно неће отићи и да га на аеродром
могу само однијети на раменима.

 

Србија 04.12.2014 | 14:34
Шешељ неће добровољно у Хаг

"Ако хоће, могу да изнајме и теретни авион", рекао је Шешељ, комантаришући најаве Тужилаштва да ће тражити његов повратак у притвор.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Београду упознао јавност о томе да некадашњи предсједник Републике Српске Крајине Горан Хаџић има тежак облик тумора на мозгу и нагласио да би државни органи требало да искажу солидарност и хуманост да му помогну.

Лидер СРС-а је додао да је добио званичну потврду да су епилептични напади код Горана Хаџића "испровоцирани тумором на мозгу", да јавност обавјештава о томе јер "Хаџић, као заточеник савјести, више није способан ни за какво суђење и у јако је лошем стању".

"У његовом случају све је неизвесно и држава би требала да искаже солидарност и хуманост", истакао је Шешељ. Шешељ је рекао да радикали почињу акцију потписивања петиције за смјену актуелног предсједника Србије Томислава Николића, "јер је у више наврата прекршио Устав Србије".

"Нажалост, не располажемо посланицима који би покренули иницијативу у парламенту. Прикупићемо најмање 30.000 потписа и у парламенту покренути бар расправу о смени", додао је Шешељ.

Према његовим ријечима, Николић је прекршио Устав не само лажирањем дипломе, већ што је своју функцију претпоставио улози портпарола у Фондацији Драгица Николић.

"Устав је прекршен јер је многе донације преусмерио у Фондацију и дозволио да се Фондација усели у Председништво. Драгица, као супруга, по новом Закону има право на једну просторију, али не на више њих. Да је била хотелијер би ли Председништво постало хотел", запитао је Шешељ.

Шешељ је за првог потпредсједника Владе Србије Ивицу Дачића рекао да је као министар унутрашњих послова Србије 2009. године био у блиским везама са бизнисменом Милом Брезанчићем, који је уплетен у низ кривичних дијела, укључујући и силовање.

Говорећи о тешкој ситуацији у којој су се нашли грађани Бора и Мајданпека, Шешељ је рекао да порезници актуелне власти власницима малих радњи наплаћују казне јер не издају фискалне рачуне "и при том се уопште не осврћу на то што тамо данима нема струје и што се људи смрзавају".

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Црни

04.12.2014 14:15

Чуј добровољно, па не,би ни ја прав здрав а камоли он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тома

04.12.2014 14:20

Куме,шта то радиш ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвеле

04.12.2014 15:02

Луд цовек све

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦВРЛЕ

04.12.2014 16:43

НЕМОРА ГА НИ ХАПСИТИ СРБИЈА УХАПСИЦЕ ГА ЕУФОР.

ОДГОВОРИТЕ