Šešelj neće dobrovoljno u Hag

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je danas da se ništa u njegovom stavu o eventualnom povratku u Hag nije promijenilo, da on tamo dobrovoljno neće otići i da ga na aerodrom
mogu samo odnijeti na ramenima.

 

Srbija 04.12.2014 | 14:34
Šešelj neće dobrovoljno u Hag

"Ako hoće, mogu da iznajme i teretni avion", rekao je Šešelj, komantarišući najave Tužilaštva da će tražiti njegov povratak u pritvor.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu upoznao javnost o tome da nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić ima težak oblik tumora na mozgu i naglasio da bi državni organi trebalo da iskažu solidarnost i humanost da mu pomognu.

Lider SRS-a je dodao da je dobio zvaničnu potvrdu da su epileptični napadi kod Gorana Hadžića "isprovocirani tumorom na mozgu", da javnost obavještava o tome jer "Hadžić, kao zatočenik savjesti, više nije sposoban ni za kakvo suđenje i u jako je lošem stanju".

"U njegovom slučaju sve je neizvesno i država bi trebala da iskaže solidarnost i humanost", istakao je Šešelj. Šešelj je rekao da radikali počinju akciju potpisivanja peticije za smjenu aktuelnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, "jer je u više navrata prekršio Ustav Srbije".

"Nažalost, ne raspolažemo poslanicima koji bi pokrenuli inicijativu u parlamentu. Prikupićemo najmanje 30.000 potpisa i u parlamentu pokrenuti bar raspravu o smeni", dodao je Šešelj.

Prema njegovim riječima, Nikolić je prekršio Ustav ne samo lažiranjem diplome, već što je svoju funkciju pretpostavio ulozi portparola u Fondaciji Dragica Nikolić.

"Ustav je prekršen jer je mnoge donacije preusmerio u Fondaciju i dozvolio da se Fondacija useli u Predsedništvo. Dragica, kao supruga, po novom Zakonu ima pravo na jednu prostoriju, ali ne na više njih. Da je bila hotelijer bi li Predsedništvo postalo hotel", zapitao je Šešelj.

Šešelj je za prvog potpredsjednika Vlade Srbije Ivicu Dačića rekao da je kao ministar unutrašnjih poslova Srbije 2009. godine bio u bliskim vezama sa biznismenom Milom Brezančićem, koji je upleten u niz krivičnih dijela, uključujući i silovanje.

Govoreći o teškoj situaciji u kojoj su se našli građani Bora i Majdanpeka, Šešelj je rekao da poreznici aktuelne vlasti vlasnicima malih radnji naplaćuju kazne jer ne izdaju fiskalne račune "i pri tom se uopšte ne osvrću na to što tamo danima nema struje i što se ljudi smrzavaju".

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Crni

04.12.2014 14:15

Čuj dobrovoljno, pa ne,bi ni ja prav zdrav a kamoli on.

ODGOVORITE
Name

Toma

04.12.2014 14:20

Kume,šta to radiš ?

ODGOVORITE
Name

Cvele

04.12.2014 15:02

Lud covek sve

ODGOVORITE
Name

CVRLE

04.12.2014 16:43

NEMORA GA NI HAPSITI SRBIJA UHAPSICE GA EUFOR.

ODGOVORITE