Баба, Рокер, Шрек, Жуљ....све то у Цвајти!

"Коршмар додаје до Рокера, овај пребацује на страну за Шрека, Шрек дијагоналом проналази Бабу. Баба плете по левом боку, центрира за Жуља, и гооооооооол! Голман се нажуљао, Баба је оплео после сјајног паса борбеног Шрека", могло се чути из малих екрана једне августовске ноћи.

Фудбал 04.12.2014 | 16:20
Баба, Рокер, Шрек, Жуљ....све то у Цвајти!

Немачка Цвајта је позната по великом броју голова, интересантним потезима, великом броју гледалаца на трибинама, али на нашим просторима мало је позната једна смешнија страна најгледаније друге лиге на свету.

Замислите да изађете на терен, а да се преко пута вас нађу Баба, Шрек, Рокер, Жуљ, Шукало, Кацпер Пржибилко, Коршмар и Холтер. Није у питању неслана шала, већ сте изашли на мегдан деветопласираном Гројтер Фирту.

Екипа на чијим утакмицама пада прегршт голова може да се похвали можда и најсмешнијим списком играча у европском фудбалу.

На велику жалост фанова хумора и фудбала, најбржи играч ове екипе Абдул Рахман Баба прешао је у Аугзбург, али пошто је започео ову сезону у зелено-белом дресу, заслужио је да се нађе на нашем списку. Брзи тамнопути крилни играч стварно уме да оплете поред аут-линије, што се можда и најбоље видело у мечу Фирта са Нирнбергом који је на програму био у августу, када је он наместио један и дао два гола. Слободно можемо да кажемо да је он најбржа Баба на свету.

Стефан Шрек је десни бек ове екипе, а поред презимена, и појавом помало подсећа на јунака истоименог цртаног филма. С обзиром на природу његове позиције, није реткост да он добије жути картон због неког несмотреног старта, а ове сезоне их је добио пет. Слободно може да се каже да и овај Шрек воли да бије.

Када сте нападач, а испред вас стану Рокер и Коршмар, није тешко да се уплашите. Прво, обојица су као од брда одваљена, а када им знате и име све бива још страшније. Золт Коршмар је актуелни мађарски репрезентативац који, осим шпицевима које чува, доста проблема задаје и коментаторима.

Бенедикт Рокер је можда и најстандарднији фудбалер у тиму Гројтер Фирта, пошто је одиграо све утакмице ове сезоне, а ван терена није провео ни минут. Висок је 197 центиметара, па осим занимљивог имена поседује и сјајну игру главом, тако да је поред њега и Коршмара врло тешко постићи гол после центаршута. За дуел са овом двојицом сваки нападач са нашег говорног подручја би морао да се добро припреми. Како ли се осећао Огњен Мудрински на тренинзима док није прешао у Арау?

Роберт Жуљ је Аустријанац рођен у Хрватској, а његово презиме нас је насмејало много пута ове сезоне. Замислите да вам он да гол, пошто је нападач. Какве егзибиције

Кацпер Пржибилко је такође нападач, а у последњих месец дана и он игра у складу са својим именом, јер од краја октобра није постигао гол. Што би рекли, на терену је као дух.

Горан Шукало нам је такође упао у око, али не можемо да се сетимо какву бисмо паралелу за њега могли да направимо.

У сваком случају, једном када будете били нерасположени, седите уз ваш мали екран и погледајте утакмицу Гројтер Фирта на неком од наших канала (обавено коментатор мора да буде са нашег говорног подручја). Све ће вам бити јасно када чујете: "Коршмар додаје до Рокера, овај пребацује на страну за Шрека, Шрек дијагоналом проналази Бабу. Баба плете по левом боку, центрира за Жуља, и гооооооооол! Голман се нажуљао, Баба је оплео после паса борбеног Шрека".

Коментари / 0

Оставите коментар