Baba, Roker, Šrek, Žulj....sve to u Cvajti!

"Koršmar dodaje do Rokera, ovaj prebacuje na stranu za Šreka, Šrek dijagonalom pronalazi Babu. Baba plete po levom boku, centrira za Žulja, i goooooooool! Golman se nažuljao, Baba je opleo posle sjajnog pasa borbenog Šreka", moglo se čuti iz malih ekrana jedne avgustovske noći.

Fudbal 04.12.2014 | 16:20
Baba, Roker, Šrek, Žulj....sve to u Cvajti!

Nemačka Cvajta je poznata po velikom broju golova, interesantnim potezima, velikom broju gledalaca na tribinama, ali na našim prostorima malo je poznata jedna smešnija strana najgledanije druge lige na svetu.

Zamislite da izađete na teren, a da se preko puta vas nađu Baba, Šrek, Roker, Žulj, Šukalo, Kacper Pržibilko, Koršmar i Holter. Nije u pitanju neslana šala, već ste izašli na megdan devetoplasiranom Grojter Firtu.

Ekipa na čijim utakmicama pada pregršt golova može da se pohvali možda i najsmešnijim spiskom igrača u evropskom fudbalu.

Na veliku žalost fanova humora i fudbala, najbrži igrač ove ekipe Abdul Rahman Baba prešao je u Augzburg, ali pošto je započeo ovu sezonu u zeleno-belom dresu, zaslužio je da se nađe na našem spisku. Brzi tamnoputi krilni igrač stvarno ume da oplete pored aut-linije, što se možda i najbolje videlo u meču Firta sa Nirnbergom koji je na programu bio u avgustu, kada je on namestio jedan i dao dva gola. Slobodno možemo da kažemo da je on najbrža Baba na svetu.

Stefan Šrek je desni bek ove ekipe, a pored prezimena, i pojavom pomalo podseća na junaka istoimenog crtanog filma. S obzirom na prirodu njegove pozicije, nije retkost da on dobije žuti karton zbog nekog nesmotrenog starta, a ove sezone ih je dobio pet. Slobodno može da se kaže da i ovaj Šrek voli da bije.

Kada ste napadač, a ispred vas stanu Roker i Koršmar, nije teško da se uplašite. Prvo, obojica su kao od brda odvaljena, a kada im znate i ime sve biva još strašnije. Zolt Koršmar je aktuelni mađarski reprezentativac koji, osim špicevima koje čuva, dosta problema zadaje i komentatorima.

Benedikt Roker je možda i najstandardniji fudbaler u timu Grojter Firta, pošto je odigrao sve utakmice ove sezone, a van terena nije proveo ni minut. Visok je 197 centimetara, pa osim zanimljivog imena poseduje i sjajnu igru glavom, tako da je pored njega i Koršmara vrlo teško postići gol posle centaršuta. Za duel sa ovom dvojicom svaki napadač sa našeg govornog područja bi morao da se dobro pripremi. Kako li se osećao Ognjen Mudrinski na treninzima dok nije prešao u Arau?

Robert Žulj je Austrijanac rođen u Hrvatskoj, a njegovo prezime nas je nasmejalo mnogo puta ove sezone. Zamislite da vam on da gol, pošto je napadač. Kakve egzibicije

Kacper Pržibilko je takođe napadač, a u poslednjih mesec dana i on igra u skladu sa svojim imenom, jer od kraja oktobra nije postigao gol. Što bi rekli, na terenu je kao duh.

Goran Šukalo nam je takođe upao u oko, ali ne možemo da se setimo kakvu bismo paralelu za njega mogli da napravimo.

U svakom slučaju, jednom kada budete bili neraspoloženi, sedite uz vaš mali ekran i pogledajte utakmicu Grojter Firta na nekom od naših kanala (obaveno komentator mora da bude sa našeg govornog područja). Sve će vam biti jasno kada čujete: "Koršmar dodaje do Rokera, ovaj prebacuje na stranu za Šreka, Šrek dijagonalom pronalazi Babu. Baba plete po levom boku, centrira za Žulja, i goooooooool! Golman se nažuljao, Baba je opleo posle pasa borbenog Šreka".

Komentari / 0

Ostavite komentar