Најмоћнија жена у фудбалу је...ово!

Она је најмоћнија жена у европском, али готово сигурно и свјетском фудбалу. Она је главни кројач судбине великог Челсија. Ријетки су њени иступи у јавности, а све послове води из сјенке. Њено име је Марина Грановскаја, и она је директорка лондонских Плаваца.

Фудбал 04.12.2014 | 16:00
Најмоћнија жена у фудбалу је...ово!

Ова 39-годишњакиња има диплому Московског државног универзитета, а већ 17 година ради за газду Челсија, Романа Абрамовича. Поред руског посједује и канадско држављанство, а директорка Челсија је званично од јуна 2013. године.

Детаљи о њој нису познати. Нема слика, нема изјава, живи далеко од очију јавности. Ипак, зна се, што је и логично да одлично говори енглески и руски, те још неке језике.

Све ово открива тек званична страница енглеског клуба, али према одређеним информацијама до којих долазе енглески медији, Грановскаја се у многоме пита када је ријеч о унутрашњој организацији клуба, поготово о његовом менаџменту.

У енглеским медијима је познато да је управо ова спретна Рускиња била главни заговорник повратка Жозеа Муриња на клупу Челсија, а колико је утицајна код газде клуба, јасније постаје када се зна да се Абрамович и Мурињо баш и нису растали на најљепши начин.

Најмоћнија жена у фудбалу тврде је руке, а то је потврдила и приликом потписивања новог уговора са капитеном Џоном Теријем. Легенда клуба није била задовољна одређеним условима, али директорка није попустила, кратко му је поручила: Узми или одлази!

Није ни чудо што је успјешна, а управо њој се приписују главне заслуге за ангажман Сеска Фабрегаса и Дијега Косте.

Коментари / 0

Оставите коментар