Najmoćnija žena u fudbalu je...ovo!

Ona je najmoćnija žena u evropskom, ali gotovo sigurno i svjetskom fudbalu. Ona je glavni krojač sudbine velikog Čelsija. Rijetki su njeni istupi u javnosti, a sve poslove vodi iz sjenke. Njeno ime je Marina Granovskaja, i ona je direktorka londonskih Plavaca.

Fudbal 04.12.2014 | 16:00
Najmoćnija žena u fudbalu je...ovo!

Ova 39-godišnjakinja ima diplomu Moskovskog državnog univerziteta, a već 17 godina radi za gazdu Čelsija, Romana Abramoviča. Pored ruskog posjeduje i kanadsko državljanstvo, a direktorka Čelsija je zvanično od juna 2013. godine.

Detalji o njoj nisu poznati. Nema slika, nema izjava, živi daleko od očiju javnosti. Ipak, zna se, što je i logično da odlično govori engleski i ruski, te još neke jezike.

Sve ovo otkriva tek zvanična stranica engleskog kluba, ali prema određenim informacijama do kojih dolaze engleski mediji, Granovskaja se u mnogome pita kada je riječ o unutrašnjoj organizaciji kluba, pogotovo o njegovom menadžmentu.

U engleskim medijima je poznato da je upravo ova spretna Ruskinja bila glavni zagovornik povratka Žozea Murinja na klupu Čelsija, a koliko je uticajna kod gazde kluba, jasnije postaje kada se zna da se Abramovič i Murinjo baš i nisu rastali na najljepši način.

Najmoćnija žena u fudbalu tvrde je ruke, a to je potvrdila i prilikom potpisivanja novog ugovora sa kapitenom Džonom Terijem. Legenda kluba nije bila zadovoljna određenim uslovima, ali direktorka nije popustila, kratko mu je poručila: Uzmi ili odlazi!

Nije ni čudo što je uspješna, a upravo njoj se pripisuju glavne zasluge za angažman Seska Fabregasa i Dijega Koste.

Komentari / 0

Ostavite komentar