АУС опен мијења правила!

Организатори инсталирају покретни кров на још једном стадиону, а судије ће имати право да на крају сваког сета одложе сусрет.

Тенис 04.12.2014 | 15:20
АУС опен мијења правила!

Аустралијен опен је један од најлепших турнира у свету тениса, али ужитак на премијерном грен слему сезоне угрожава – врућина! Ове године температуре током мечева достизале су и 40 степени Целзијуса и услед чињенице да је забележен не мали број случајева падања у несвест, како на терену, тако и на трибинама, организатори су решили да томе стану на пут. За 2015. најавили значајне промене.

За сада Род Лејвер арена и стадион Сузан Ленган имају покретни кров, он ће се инсталирати и на трећи највећи објекат у тениском комплексу Мелбурна, а додатна измена је увођење нових правила. Судије ће имати право да на крају сваког сета одложе меч, у случају пораста температуре до границе која би угрозила здравље присутних. Изузев у тај-брејку, који мора да се одигра до краја.
„У случају да меч уђе у тај-брејк судија ће сачетаи да се он заврши и тек онда одложити меч. Нова правила допринеће да услови буду бољи једнаки за све учеснике турнира“, истичу организатори, а ми се добро сећамо како је још 2008. Новак Ђоковић због топлотног удара и колабиранај предао меч Ендију Родику.

Аустралијен опен ће се одржатиод 19. јануара до 1. фебруара, а титулу у мушкој конкуренцији брани Стен Вавринка, а у женској На Ли.

Коментари / 0

Оставите коментар