AUS open mijenja pravila!

Organizatori instaliraju pokretni krov na još jednom stadionu, a sudije će imati pravo da na kraju svakog seta odlože susret.

Tenis 04.12.2014 | 15:20
AUS open mijenja pravila!

Australijen open je jedan od najlepših turnira u svetu tenisa, ali užitak na premijernom gren slemu sezone ugrožava – vrućina! Ove godine temperature tokom mečeva dostizale su i 40 stepeni Celzijusa i usled činjenice da je zabeležen ne mali broj slučajeva padanja u nesvest, kako na terenu, tako i na tribinama, organizatori su rešili da tome stanu na put. Za 2015. najavili značajne promene.

Za sada Rod Lejver arena i stadion Suzan Lengan imaju pokretni krov, on će se instalirati i na treći najveći objekat u teniskom kompleksu Melburna, a dodatna izmena je uvođenje novih pravila. Sudije će imati pravo da na kraju svakog seta odlože meč, u slučaju porasta temperature do granice koja bi ugrozila zdravlje prisutnih. Izuzev u taj-brejku, koji mora da se odigra do kraja.
„U slučaju da meč uđe u taj-brejk sudija će sačetai da se on završi i tek onda odložiti meč. Nova pravila doprineće da uslovi budu bolji jednaki za sve učesnike turnira“, ističu organizatori, a mi se dobro sećamo kako je još 2008. Novak Đoković zbog toplotnog udara i kolabiranaj predao meč Endiju Rodiku.

Australijen open će se održatiod 19. januara do 1. februara, a titulu u muškoj konkurenciji brani Sten Vavrinka, a u ženskoj Na Li.

Komentari / 0

Ostavite komentar