Хапшења због злочина над Србима

Агенција за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ саопштила је да су четири лица ухапшена на подручју Босанске Крупе због ратног злочина приведена у њихове службене просторије ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Босна и Херцеговина 04.12.2014 | 12:43
Хапшења због злочина над Србима

Ријеч је о лицима чији су иницијали Ј.Ш. /56/, С.Ш. /44/, З.К. /38/ и Ф.Х.Т. /56/, која су ухапшена због постојања основа сумње да су починила ратни злочин над над жртвама српске и хрватске националности 1995. године. Тужилаштво БиХ је саопштило да су ухапшена лица под истрагом због основане сумње да су починили ратни злочин над цивилима, а у вези с ратним злочином над ратним заробљеницима и кривичним дјелом неоправдано одгађање повратка ратних заробљеника.

Они су осумњичени су да су у својству начелника Станице јавне безбједности /СЈБ/ Босанска Крупа, командира Полицијске станице Босанска Крупа, командира Полицијског одјељења Јасенице при СЈБ-у Босанска Крупа и у својству полицајца овог одјељења од 17. септембра 1995. и након 14. децембра 1995. године, као дана потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, до 12. јула 1996. године, на подручју Босанске Крупе починили наведена кривична дјела над жртвама српске и у једном случају хрватске националности.

Осумњичени су за незаконита затварања, мучења и злостављања неколико десетина жртава српске и хрватске националности у више објеката на подручју Босанске Крупе. Осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога одлучити о приједлогу за одређивање притвора у складу са законом, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

04.12.2014 20:00

Хајде да видимо и то цудо да осуде и неког Муслимана

ОДГОВОРИТЕ