БиХ живи на зноју својих грађана

Директор Свјетске банке за југоисточну Европу Елизабет Голдштајн изјавила је да БиХ не живи на новцу Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, већ на зноју својих грађана, како у БиХ, тако и у дијаспори.

Босна и Херцеговина 04.12.2014 | 09:38
БиХ живи на зноју својих грађана

"Власти добијају неку подршку од нас, то је тачно, али то је ситно у поређењу са дознакама дијаспоре", појашњава Голдштајнова, која борави у БиХ.

Према њеним процјенама, економски раст у БиХ биће око нуле.

"Иако то не звучи баш добро, овакав привредни раст бољи је него што смо очекивали након поплава", навела је Голдштајнова.

Истичући да мала и средња предузећа у БиХ нуде шансу за запошљавање, Голдштајнова је оцијенила да БиХ недостаје брзина у провођењу реформи и изградњи политичке воље за провођење дубоких структуралних реформи.

"Нисте довољно спремни за отворена тржишта, глобалне изазове, ваша радна снага није флексибилна колико би требало да буде", каже Голдштајнова.

Она сматра да је стопа незапослености у БиХ и даље "тврдоглаво висока, посебно међу млађом популацијом".

Извор: Дневни аваз

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сара

04.12.2014 09:58

Господјо Голдстајн будите ви флексибилни са двјесто , тристо марака мјесецно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ту мало истине..

04.12.2014 10:20

Мозе ли јој неко пренијети поруку да има у томе свему мало истине а мало судбине. Голдстеин је инаце јеврејско презиме, засто неко са презименом које заврсава на иц и виц не мозе да "влада" свјетским фондовима па би видјели онда који дио планете би се развијао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијепо је било а сад само се снило

04.12.2014 10:23

Паре ММФа су одржале све ове неписмене а надасве покварене клипане на власти, ево већ 15 година. За тих 15 година, све је разваљено и у кредитима смо до гуше. Да није било ММФа, након што су појели Телеком, Додик се не би одржао на власти ни два мјесеца. Да би се увео ред у овој земљи мора се престати са оваквом праксом ММФа и свјетских моћника. Они уствари овдје стварају услове за неред. Влада га имплементира те услове и проводи тај неред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија...

04.12.2014 10:25

Пази ово имамо економски раст али са НУЛОМ...Ко је гладан 3 дана седмицно, сад це бити 2..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

04.12.2014 10:31

Боље на зноју него на крви својих градјана.Је ли у васој дрзави драга господјо другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

04.12.2014 18:45

Треба добро јести и пити да би створио зној, нема више ни тог зноја. Живот нам је тежак као планина, а смрт лака као перо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

04.12.2014 19:49

ТРЕБА ДИЈАСПОРА ДА УПРАВЉА БИХ ИЛИ ЦЕТЕ РАДИТИ КАКО РАДИ ЦИЈЕЛА ЕВРОПА ,НЕ БИРАТИ ТЕ ИДИОТЕ ДА ВАС ПРЕДСТАВЉАЈУ У СВИЈЕТУ ИЛИ СТОПИРАМО ПАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ