Севиља и Атлетико сигурни у Купу

Бивши фудбалер Селте и Ливерпула постигао хет-трик за Севиљу, Атлетико рутински против Л'Оспиталета.

Фудбал 03.12.2014 | 22:20
Севиља и Атлетико сигурни у Купу

Фудбалери Севиље прошли су у осмину финала Купа краља после још једне убедљиве победе над Сабадељом од 5:1, а Јаго Аспас коначно је постигао голове у неком домаћем такмичењу за садашњи клуб.

Не само да је дао један гол, већ је бивши играч Ливерпула уписао хет-трик против друголигашке екипе која је страдала и у првом мечу изгубила код куће са 6:1. Да ствар буде још боља по Аспаса, за овај хет-трик било му је потребно само пет минута.

Севиља је нешто опуштеније ушла у утакмицу, што је Сабадељ искористио и повео преко Хуана Карлоса Колантеса у 22. минуту из пенала. То је наљутило Севиљу, а на сцену је ступио Кевин Гамеиро са изједначујућим поготком у 35. минуту.

Аспас је своју „снајперску“ серију почео у 58. минуту, наставио је два минута касније, а заокружио ју је у 63. минуту. У стрелце се уписао и Ђерар Делофеу у 81. минуту.

За разлику од Севиље, шампион Шпаније Атлетико Мадрид вечерас је одиграо свој први меч шеснаестине финала купа против Оспиталета. Славиле су Јорганџије са 3:0, а реванш ће одиграти 18. децембра у Мадриду.

Доста проблема је имао Атлетико да „отвори“ госте, а то се ипак десило у 67. минуту када је Антоан Гризман затресао мрежу. Тријумф изабраника Дијега Симеонеа потврдио је Габи из пенала у 81. минуту, а у надокнади времена погодио је и Кристијан Родригез.

Коментари / 0

Оставите коментар