Sevilja i Atletiko sigurni u Kupu

Bivši fudbaler Selte i Liverpula postigao het-trik za Sevilju, Atletiko rutinski protiv L'Ospitaleta.

Fudbal 03.12.2014 | 22:20
Sevilja i Atletiko sigurni u Kupu

Fudbaleri Sevilje prošli su u osminu finala Kupa kralja posle još jedne ubedljive pobede nad Sabadeljom od 5:1, a Jago Aspas konačno je postigao golove u nekom domaćem takmičenju za sadašnji klub.

Ne samo da je dao jedan gol, već je bivši igrač Liverpula upisao het-trik protiv drugoligaške ekipe koja je stradala i u prvom meču izgubila kod kuće sa 6:1. Da stvar bude još bolja po Aspasa, za ovaj het-trik bilo mu je potrebno samo pet minuta.

Sevilja je nešto opuštenije ušla u utakmicu, što je Sabadelj iskoristio i poveo preko Huana Karlosa Kolantesa u 22. minutu iz penala. To je naljutilo Sevilju, a na scenu je stupio Kevin Gameiro sa izjednačujućim pogotkom u 35. minutu.

Aspas je svoju „snajpersku“ seriju počeo u 58. minutu, nastavio je dva minuta kasnije, a zaokružio ju je u 63. minutu. U strelce se upisao i Đerar Delofeu u 81. minutu.

Za razliku od Sevilje, šampion Španije Atletiko Madrid večeras je odigrao svoj prvi meč šesnaestine finala kupa protiv Ospitaleta. Slavile su Jorgandžije sa 3:0, a revanš će odigrati 18. decembra u Madridu.

Dosta problema je imao Atletiko da „otvori“ goste, a to se ipak desilo u 67. minutu kada je Antoan Grizman zatresao mrežu. Trijumf izabranika Dijega Simeonea potvrdio je Gabi iz penala u 81. minutu, a u nadoknadi vremena pogodio je i Kristijan Rodrigez.

Komentari / 0

Ostavite komentar