Партизан - Хапоел 64:83, реакције

Дени Франко у суперлативима говорио је о Партизану, ком се захвалио на гостопримству. Тренер Партизана држао је дуг састанак у свлачионици, а онда био критичан и према својим проценама и према игри целе екипе.

Кошарка 03.12.2014 | 23:45
Партизан - Хапоел 64:83, реакције

Утакмица Партизан - Хапоел, у којој су црно-бели поразом изгубили све шансе за пласман у Ласт 32 фазу Еврокупа, завршена је у 19:35, у среду увече пред око 6.000 навијача на трибинама.

Црно-бели, погнуте главе, захвалили су се навијачима на подршци, ови им честитали на борбености, упркос убедљивом поразу, после чега су играчи отишли из свлачионице.

Састанак са тренером Душком Вујошевићем трајао је 40-ак минута, после чега се шеф стуке шампиона Србије појавио на конференцији за медије.

Разочаран, и према себи и према екипи...

"Честитам Хапоелу на заслуженој победи. Наравно да је укључивање два веома битна играча у тим један деликатан моменат, који у први мах доноси и низ опасности. Погрешио сам кад је у питању Павловић, који није уклопљен у систем. Очекивао сам да његово присуство и велика жеља, његова и остатка тима, уз атмосферу са трибина, да произведу наравно не течну игру, али свакако велику енергију и борбеност, да одбраном и контрама направимо разлику, којом ћемо да савладамо моменте неуиграности", рекао је Вујошевић.

То се није десило, створена је свадбарска атмосфера, која је мало опустила екипу. Опомињао сам екипу да утисак из Јерусалима није добар, да је Хапоел много квалитетнији него што је тада показао, што се видело само три дана после тог меча, када је победио Макаби са 30 поена разлике".

У монологу на почетку излагања рекао је и...

"Десило се све најгоре што је могло. Драган се погрешно уводио у утакмицу, шутевима преко руке, већом улогом од оне за коју је тренутно спреман. Центри су играли лоше, осим Далоа и Андрића (Вујошевић случајно или намерно није поменуо најбољег стрелца и скакача Мачвана – прим аут), нико није био на нивоу који би био довољан за самопоштовање. Обрукали смо се и остали велики дужници навијачима, којима се захваљујем на присуству. Верујем да ћемо тај дуг према њима враћати у наредним утакмицама".

Тренер тима који још најмање месец дана, до опоравка Еда Мурића, неће бити комплетан (а, плејмејкер се и даље чека), рекао је да му је, донекле, драго што ће играче чешће имати на тренинзима, а мање у авионима и аутобусима.

"Нисам задовољан што смо испали из Еврокупа, али сада ћемо време за путовања и утакмице искористити за тренинге, како бисмо били што бољи у Јадранској лиги".

Да ли су физички пали у другом полувремену, због фаулова Милутинова и одлуке да не враћа у игру Павловића и Милосављевића?

"На свеопшти овакав утисак не бих пуно коментарисао детаље, или рецимо личне грешке неких играча. Захвалио бих се грчком судији на коректности. Да бисте коментарисали другог, морате да одрадите минимум свог посла, ми то нисмо урадили", закључио је.

Није много европских клубова побеђивало убедљиво у "Пиониру".

Ове вечери то је успело Хапоелу из Јерусалима, чији је тренер Дени Франко био посебно поносан на остварен резултат.

После утакмице 8. кола Еврокупа, у ком је Хапоел убедљиво победио Партизан и избацио га из борбе за Ласт 32 фазу (64:83), Франко је "Пионир" назвао "Халл оф фаме" двораном.

"Хвала Партизану на гостопримству...", рекао је Израелац и додао:

"Ово је 'Халл оф фаме' дворана, у коју смо дошли са пуно поштовања према српској кошарци. Били смо мотивисани да се боримо пред невероватним навијачима. Било је важно да одиграмо чврсто, а атмосфера нас је натерала да додатно збијемо редове. Победили смо, видећемо да ли имамо шансе да се пласирамо даље".

Шта је утицало да у другом полувремену играју много ефикасније и течније у нападу?

"Моји играчи нису навикли на овакав амбијент, били су узбуђени, али мислим да смо и на почетку играли добро, долазили у добре позиције за шут, једноставно смо промашивали... У наставку смо подигли ниво игре у одбрани и то нам је дало самопоуздање да одиграмо боље и у нападу...", рекао је Франко, чији је тим оставио Партизан на зачељу Групе Ф са скором 1-8, док је Хапоел сада на 2-7.

Тим из Јерусалима мора да победи и у наредне две утакмице, али и сачека расплет у осталим мечевима, како би можда, волшебно, отишао даље.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

саса цацак

03.12.2014 20:50

Људи,реално никад нисмо били слабији али надам се са доводјењем плеја плеја да це све бити боље на пролеце кад буде нај потребније. И када не будес први ти и када се цују звиздуци.........

ОДГОВОРИТЕ