Partizan - Hapoel 64:83, reakcije

Deni Franko u superlativima govorio je o Partizanu, kom se zahvalio na gostoprimstvu. Trener Partizana držao je dug sastanak u svlačionici, a onda bio kritičan i prema svojim procenama i prema igri cele ekipe.

Košarka 03.12.2014 | 23:45
Partizan - Hapoel 64:83, reakcije

Utakmica Partizan - Hapoel, u kojoj su crno-beli porazom izgubili sve šanse za plasman u Last 32 fazu Evrokupa, završena je u 19:35, u sredu uveče pred oko 6.000 navijača na tribinama.

Crno-beli, pognute glave, zahvalili su se navijačima na podršci, ovi im čestitali na borbenosti, uprkos ubedljivom porazu, posle čega su igrači otišli iz svlačionice.

Sastanak sa trenerom Duškom Vujoševićem trajao je 40-ak minuta, posle čega se šef stuke šampiona Srbije pojavio na konferenciji za medije.

Razočaran, i prema sebi i prema ekipi...

"Čestitam Hapoelu na zasluženoj pobedi. Naravno da je uključivanje dva veoma bitna igrača u tim jedan delikatan momenat, koji u prvi mah donosi i niz opasnosti. Pogrešio sam kad je u pitanju Pavlović, koji nije uklopljen u sistem. Očekivao sam da njegovo prisustvo i velika želja, njegova i ostatka tima, uz atmosferu sa tribina, da proizvedu naravno ne tečnu igru, ali svakako veliku energiju i borbenost, da odbranom i kontrama napravimo razliku, kojom ćemo da savladamo momente neuigranosti", rekao je Vujošević.

To se nije desilo, stvorena je svadbarska atmosfera, koja je malo opustila ekipu. Opominjao sam ekipu da utisak iz Jerusalima nije dobar, da je Hapoel mnogo kvalitetniji nego što je tada pokazao, što se videlo samo tri dana posle tog meča, kada je pobedio Makabi sa 30 poena razlike".

U monologu na početku izlaganja rekao je i...

"Desilo se sve najgore što je moglo. Dragan se pogrešno uvodio u utakmicu, šutevima preko ruke, većom ulogom od one za koju je trenutno spreman. Centri su igrali loše, osim Daloa i Andrića (Vujošević slučajno ili namerno nije pomenuo najboljeg strelca i skakača Mačvana – prim aut), niko nije bio na nivou koji bi bio dovoljan za samopoštovanje. Obrukali smo se i ostali veliki dužnici navijačima, kojima se zahvaljujem na prisustvu. Verujem da ćemo taj dug prema njima vraćati u narednim utakmicama".

Trener tima koji još najmanje mesec dana, do oporavka Eda Murića, neće biti kompletan (a, plejmejker se i dalje čeka), rekao je da mu je, donekle, drago što će igrače češće imati na treninzima, a manje u avionima i autobusima.

"Nisam zadovoljan što smo ispali iz Evrokupa, ali sada ćemo vreme za putovanja i utakmice iskoristiti za treninge, kako bismo bili što bolji u Jadranskoj ligi".

Da li su fizički pali u drugom poluvremenu, zbog faulova Milutinova i odluke da ne vraća u igru Pavlovića i Milosavljevića?

"Na sveopšti ovakav utisak ne bih puno komentarisao detalje, ili recimo lične greške nekih igrača. Zahvalio bih se grčkom sudiji na korektnosti. Da biste komentarisali drugog, morate da odradite minimum svog posla, mi to nismo uradili", zaključio je.

Nije mnogo evropskih klubova pobeđivalo ubedljivo u "Pioniru".

Ove večeri to je uspelo Hapoelu iz Jerusalima, čiji je trener Deni Franko bio posebno ponosan na ostvaren rezultat.

Posle utakmice 8. kola Evrokupa, u kom je Hapoel ubedljivo pobedio Partizan i izbacio ga iz borbe za Last 32 fazu (64:83), Franko je "Pionir" nazvao "Hall of fame" dvoranom.

"Hvala Partizanu na gostoprimstvu...", rekao je Izraelac i dodao:

"Ovo je 'Hall of fame' dvorana, u koju smo došli sa puno poštovanja prema srpskoj košarci. Bili smo motivisani da se borimo pred neverovatnim navijačima. Bilo je važno da odigramo čvrsto, a atmosfera nas je naterala da dodatno zbijemo redove. Pobedili smo, videćemo da li imamo šanse da se plasiramo dalje".

Šta je uticalo da u drugom poluvremenu igraju mnogo efikasnije i tečnije u napadu?

"Moji igrači nisu navikli na ovakav ambijent, bili su uzbuđeni, ali mislim da smo i na početku igrali dobro, dolazili u dobre pozicije za šut, jednostavno smo promašivali... U nastavku smo podigli nivo igre u odbrani i to nam je dalo samopouzdanje da odigramo bolje i u napadu...", rekao je Franko, čiji je tim ostavio Partizan na začelju Grupe F sa skorom 1-8, dok je Hapoel sada na 2-7.

Tim iz Jerusalima mora da pobedi i u naredne dve utakmice, ali i sačeka rasplet u ostalim mečevima, kako bi možda, volšebno, otišao dalje.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sasa cacak

03.12.2014 20:50

Ljudi,realno nikad nismo bili slabiji ali nadam se sa dovodjenjem pleja pleja da ce sve biti bolje na prolece kad bude naj potrebnije. I kada ne budes prvi ti i kada se cuju zvizduci.........

ODGOVORITE