Од амбасаде тражио зајам да плати проститутку?!

Аустралијска влада је одлучила да смири очекивања својих туриста у иностранству, који од конзуларних представништава траже зајам да плате проститутку на Тајланду или помоћ да избаце твора који се увукао у плафон.

Занимљивости 03.12.2014 | 21:36
Од амбасаде тражио зајам да плати проститутку?!

Министарка спољних послова Аустралије Џули Бишоп данас је најавила нове мере којим ће се указати да су конзуларне услуге само последње прибежиште кад се друго решење не може наћи, са циљем да „ојача култура ослањања на себе и личне одговорности путника“.

Међу тим мерама је нова тактика пружања минималних конзуларних услуга Аустралијанцима који се намерно, узастопно или непажњом увале у невољу у иностранству.

Аустралијски држављани који долазе у амбасаде и конзулате биће упознати са новим смерницама.
По речима Џули Бишоп, разматра се и наплата конзуларне помоћи.

„Наше конзуларно особље није ту да плаћа поправке вашег скутера на води; није ту да вам плаћа хотелске рачуне, није ни ту да вам позајми лаптоп или да вам омогући пословни простор унутар амабсаде како бисте могли да обавите посао“, рекла је министарка Бишоп, читајући листу најчешћих захтева Аустралијанаца у иностранству.

У Амбасаду у Бангкоку - најпрометнију од свих аустралијских амбасада - ушао је Аустралијанац у пратњи проститутке и њему је одбијен зајам за услуге које му је она већ пружила, рекла је Анита Дауни, виша саветница у Министарству спољних послова и трговине у Канбери.

Према њеним речима, овакви захтеви су уобичајени у тој амбасади.

Бизарни, претерани захтеви забележени су и у Лос Анђелесу, на Балију, у Манили и Дубаију.

Тамо су се дипломате суочавале са захтевима аустралијских држављана да им дају блиндирани аутомобил, да им се помогне да уклоне твора који се завукао у плафон између два спрата, или да се интервенише код локалне полиције да избегну плаћање казне за пребрзу вожњу, рекао је званичник Министарства спољних послова Џастин Браун.

Међу претераним захтевима је и онај који је имала група Аустралијанаца, евакуисаних из области погођених цунамијем у Индијском океану 2004. године. Та група је, наиме, тражила да им се у авиону дају седишта прве класе, навело је Министарство.

Браун је рекао да се амбасаде САД, Канаде и Новог Зеланда суочавају са сличним изазовима. Грађане који се тако понашају у иностранству назвао је „серијским напастима“.

Анита Дауни је рекла да 20 одсто хитних позајмица новца Аустралијанци којима су дате у иностранству, никад не врате.

Аустралијанци су велики путници. Има их 24 милиона, а прошле године су обавили 9,2 милиона путовања у иностранство.

Исте те године, конзуларну помоћ добило је 15.000 путника из Аустралије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јацксон

16.10.2020 14:58

Поздрав, ја сам господин јацксон, приватни зајмодавац који живи у Италији. Дајем доживотне зајмове. Потребан вам је хитан зајам да бисте очистили дугове или вам је потребан капитални зајам за ваше пословање? Одбили су вас банке и друге финанцијске институције? Требате консолидацијски зајам или хипотеку? Не тражите више јер смо овдје како бисмо све ваше финанцијске проблеме учинили прошлошћу. Посуђујемо средства од појединаца којима је потребна финанцијска помоћ, који имају лошу кредитну способност или им је потребан новац за плаћање рачуна, за улагање у посао у износу од 2%. Желим се овим медијем информирати да пружамо поузданост и корист помоћ и понудит ће зајам. хвала, контактирајте нас данас на: јацксонлоанфирм29@yахоо.цом. Такођер можете назвати изравно у наше сједиште на +393511766423

ОДГОВОРИТЕ