Прњавор: Побољшан положај РВИ

Положај ратних војних инвалида /РВИ/ у општини Прњавор није задовољавајући, али је у посљедње двије године знатно побољшан, захваљујући доброј сарадњи са институцијама локалне власти, каже предсједник општинског Удружења РВИ Драган Врховац.

Република Српска 03.12.2014 | 18:52
Прњавор: Побољшан положај РВИ

Он је навео да је ове и прошле године значајан помак остварен када је ријеч о запошљавању.

"Петорица ратних војних инвалида добила су посао наплате паркинг простора у граду, а у току су преговори да на другим пословима буде ангажовано још њих петоро и очекујемо да ће то бити реализовано идуће године", каже Врховац.

Он је подсјетио да је уз помоћ начелника општине набављен електронски билборд за изнајмљивање рекламног простора, што у финансијском смислу може бити од користи овом удружењу.

"На тај начин можемо да обезбиједимо одређена средства, која ћемо усмјерити за потребе ратних војних инвалида, кроз помоћ у набавци лијекова, лијечењу или на друге начине", рекао је Врховац.

Општина Прњавор обезбиједила је Удружењу РВИ простор за рад, површине 80 метара квадратних.

Поводом обиљежавања 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом одржана је годишња Скупштина Удружења РВИ на којој је разматрана актуелна проблематика и планови за 2015. годину.

Делегација Удружења положила је данас вијенац на Споменик јунацима у Прњавору.

Коментари / 0

Оставите коментар